Tech

Hiánypótló funkció érkezik Androidra

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Hamarosan párhuzamosan letölthetővé válnak az appok.

A jelek szerint a Google már dolgozik azon, hogy párhuzamosan több alkalmazás is letölthető legyen a Google Play alkalmazásáruházból – írja a TheSPAndroid, miután kipróbálták az appbolt 40.0.13-as verziójában található kísérleti funkciót.

Aki már telepített egyszerre több alkalmazást a telefonjára (például mert átköltözött egy új készülékre), az tudhatja, hogy mennyire idegesítő tud lenni, hogy a Google rendszere még nagy sávszélesség mellett is csak egyesével hajlandó telepíteni a kiválasztott applikációkat. Erre a nem túl jelentős, de azért létező problémára kínál megoldást az említett kísérleti funkció, ami a lehetőséget tesztelő lap munkatársa szerint működik, ugyanakkor egyelőre csak bizonyos korlátok között.

Az egyik ilyen korlát, hogy az Alkalmazások és eszközök kezelése menüpontban (ahonnan frissíteni lehet a már letöltött appokat) a funkció megléte ellenére sem lehet egyszerre több alkalmazást frissíteni. A második megkötés, hogy a Google egyelőre két párhuzamos letöltésre korlátozta a funkciót, habár a cikk tanúsága szerint ez egyetlen paraméter átírásával könnyen megváltoztatható lett ötre. Ez akár arra is utalhat, hogy a kísérleti fázisból kilépve a rendszer a felhasználó kezébe adja majd a döntést, hogy egyszerre hány alkalmazás letöltése indulhat el egymás mellett.

TheSPAndroid

A fenti korlátokat leszámítva a párhuzamos letöltés a TheSPAndroid tesztje alapján megfelelően működött, erről képernyőmentések is készültek, így a közeljövőben várható, hogy a jelenleg még csak kísérleti fázisban lévő funkció mindenki számára elérhető lesz, és ezáltal gyorsabbá válik az alkalmazások telepítése.

Kapcsolódó
Végleg megszűnik több Windows-verzió támogatása
Probléma nincs, csak frissíteni kell egy újabb változatra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik