Tech

Régóta várt fejlesztést kap a Google Chrome

Ali Balikci / Anadolu via AFP
Ali Balikci / Anadolu via AFP

Régóta várt biztonsági funkciót tesztel a Google a Chrome böngészőjében, melynek segítségével védettebbek lehetnek az otthoni hálózatok eszközei, például a nyomtatók és egyéb készülékek – írja a Bleeping Computer.

A Chrome 123-as változatától kezdődően egy olyan újdonságot tesztel a vállalat, amely lényegében megvédi a felhasználó privát hálózatát a potenciális fenyegetésektől. Amikor a böngésző úgy észleli, hogy egy weboldal megpróbál kapcsolódni egy, a belső hálózaton lévő eszközre, előzetes kérelmet küld az eszköznek. Ha nem kap választ, egyszerűen blokkolja a kapcsolat létrejöttét.

Ezzel automatikusan blokkolhatók lehetnek a nyilvános webhelyek olyan kérései, melyek egy, a belső hálózaton lévő eszközt céloznak, ahogy azt sokszor megteszik a rosszindulatú szereplők.

Első körben csak egy figyelmeztetést fogunk kapni, a Google ugyanis időt ad a fejlesztőknek az átállásra. A vállalat végső célja az lehet, hogy elejét vegyék a belső hálózati eszközöket érintő támadásoknak, védelem nélkül ugyanis ezek a webhelyek könnyedén felfedezhetik az eszközök sebezhetőségeit, és kihasználhatják azokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik