Tech

Hasznos fejlesztést kap a Nothing eddigi legolcsóbb mobilja

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A londoni székhelyű, extravagáns mobiljairól ismert Nothing vállalat bejelentette, hogy a közelgő Phone (2a) egyedi Dimensity 7200 Pro processzorral érkezik, amit a MediaTekkel közösen fejlesztettek ki, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa, optimális energiafogyasztás mellett.

A márka YouTube-csatornáján megjelent videó szerint sokat gondoltak, melyik egység mellett döntsenek, ám végül a TSMC legújabb, második generációs, 4 nm-es gyártástechnológiájára épülő szettre esett a választás, amely a cég eddigi legolcsóbb mobiljának, a Nothing Phone (2a)-nek a lelkét adja majd.

A 8 magos csip, amely akár 2,8 GHz-es órajelen is képes működni, az új RAM Booster technológiának köszönhetően akár 20 GB RAM-mal (12+8 GB) is párosulhat, így egész nap gyors multitaskingot biztosít.

A videóban emellett arra is fény derült, hogyan kívánja megoldani a cég, hogy a telefon évek múlva se lassuljon le és ne tartson hosszú másodpercekig egy-egy művelet elvégzése.

A fejlesztők bevezetik az úgynevezett Smart Clean funkciót, amelynek lényege, hogy a hosszabb töltések során heti 1-2 alkalommal újrarendezi a program a fájlokat, és kipucolja a háttértárat, hogy azon ne telepedjen meg semmilyen felesleges adat. Mindezt teszi úgy, hogy a felhasználó számára fontos fájlok érintetlenek maradnak.

A cég fejlesztőinek ígérete szerint emellett a Windows-alapú gépekről történő fájlátvitel is sokkal zökkenőmentesebb lesz a Phone (2a) esetében. A készülék hivatalos bemutatója március 5-én lesz.

Kapcsolódó
Kevés egyedibb telefon van az új Nothing Phone-nál, de jobbat azért lehet találni
A techmilliárdosok által alapított Nothing vállalat nem lassít, két év alatt két telefont mutatott be, ráadásul nem is akármilyeneket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik