Tech

Kiderült, mennyire strapabíró az Apple másfélmilliós szemüvege

Fatih Aktas/Anadolu via Getty Images
Fatih Aktas/Anadolu via Getty Images

Az Apple pénteken hivatalosan is piacra dobta az Egyesült Államokban a 2023-ban leleplezett kevert valóság szemüvegét, az Apple Vision Prót. A készülékről már a megjelenése előtt is rengeteget cikkeztek, a megjelenés óta pedig rengetegen mondták el véleményüket az almás cég új termékéről. Így több YouTube-csatorna is megvizsgálta, mennyire strapabíró a kütyü – írja a Verge.

Az iFixit csapata kifejezetten bonyolultnak nevezte a kütyü felnyitását, amit nem is sikerült úgy véghez vinniük, hogy ne okozzanak kárt az eszközben. Rögtön ezt követően fény derült a méretes hűtőegységre, ami miatt a szakértők szerint nem kell izgulni a túlmelegedés miatt. Az eszközbe belenyúlni tehát nem egyszerű feladat, így nem érdemes babrálni az illesztéseket.

Az AppleTrack elnevezésű YouTube-csatorna ennél messzebb ment, és megnézte, mi van ha nekikoccan a kütyü valamilyen tárgynak, vagy felületnek. A tapasztalatok szerint a kisebb ütésektől semmilyen súlyos kár nem keletkezik az eszközben, és a leejtést is meglepően jól bírta. 2-2,5 méteres magasságnál több leejtés kellett, mire betört a külső felület, teszi hozzá a hvg.

A JerryRigEverything csatorna még komolyabb kihívással állította szembe a szemüveget. A youtuber sniccert és öngyújtót ragadott, és megnézte, mit bír a másfél millió forintos kütyü.

A teszt során fény derült rá, hogy az Apple Vision Pro külső képernyője egy masszív műanyag réteggel van ellátva, ahogy a belső lencsék is műanyagból készülnek.

Az előlap végül hármas keménységi szintet ért el a Mohs-skálán, ami azt jelenti, hogy körömmel nem karcolható, tűvel viszont igen. Viszonyításképp, az iPhone 15 Pro üvegképernyője 6-os szintet ért el.

Ezeket fontos szem előtt tartani, ugyanis a kütyü javítása igencsak drága móka. Ha például megreped a headset üveg burkolata, a csere 799 dollárba, vagyis nagyjából 280 ezer forintba kerül. Amennyiben más része sérül meg a Vision Prónak, akkor akár 2399 dollárba – több mint 840 ezer forint – is kerülhet a javítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik