Tech

Elképesztő tulajdonság derült ki az Apple Vision Próról

Michael M. Santiago/Getty Images
Michael M. Santiago/Getty Images

Az Apple Vision Pro számos elképesztő specifikációval bír, azonban a legtöbbeket dupla mikro-OLED-kijelző nyűgözött le leginkább. Az iFixit YouTube-csatorna szétszedte az eszközt, és megnézte, minek köszönhető az elképesztő látvány – írja az Engadget.

A képernyő pixelsűrűsége egészen elképesztő: a cupertinói vállalat mérnökei ugyanis alig 6,5 négyzetcentiméterre 12 078 000 pixel sűrítettek be. Ez azt jelenti, hogy egy pixel mindössze 7,5 mikrométer (μm) nagyságú, ami nagyjából akkora, mint egy vörösvérsejt. 

A mikro-OLED panel paraméterei még elképesztőbbek, ha azt tekintjük viszonyítási alapnak, hogy az iPhone 15 Pro egyetlen pixelében 54 Apple Vision Pro pixel fér el. Míg az iPhone 15 Pro 460 PPI-vel (pixel per inch) büszkélkedhet, ez az Apple Vision Pro esetében 3386 PPI.

Ez hivatalosan nem éri el a 4K felbontást, ugyanis egy hajszálnyival lemarad a 3840 pixel szélességű UHD szabványtól. A youtuberek szerint azonban mindez részletkérdés, tekintve hogy a kijelzők alig pár centire van a szemünktől. Egy szabványos 4K TV pedig alig 140 PPI pixelsűrűséggel rendelkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik