Tech

Új, olcsóbb Tesla modell érkezhet 2025-ben

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Elon Musk a napokban megerősítette, hogy nagy erőkkel dolgoznak egy következő generációs, olcsóbb Tesla elektromos autó tervein, és ha minden jól halad, a Redwood kódnévvel ellátott mini crossover első példányai már 2025-ben legördülhetnek a gyártósorról – írja az Engadget.

Bár a dél-afrikai származású milliárdossal többször is előfordult, hogy éveket tévedett az autók elkészülésével kapcsolatban, most optimistább a helyzettel kapcsolatban. A járművet elmondása szerint a minden eddiginél fejlettebb gyártási technológia miatt a Tesla texasi, egészen pontosan austini gyárában, a Gigafactory-ban fogják elkezdeni gyártani, majd később a világ más helyszínein is megindulhat a tömegtermelés.

A cég jelenleg 2025 második felére, de inkább év vége felé látja reálisnak az első autók elkészülését.

A milliárdos figyelmeztette a részvényeseket, hogy 2024-ben az ideinél jóval alacsonyabb értékesítési növekedés várható, mivel a Model 3 és Model Y eladási hulláma várhatóan alább fog hagyni. Musk azonban egy második eladási hullámot is jósolt, amely szerinte a 2025-ben megjelenő következő generációs járművekkel kezdődhet el.

Kapcsolódó
A Tesla übercsúnya terepjárójának gyorsulásán ámul a fél világ
Elon Musk cége közel négy éves késéssel, de megcsinálta: itt a Cybertruck.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik