Tech

A Tesla übercsúnya terepjárójának gyorsulásán ámul a fél világ

Tesla
Tesla

Négy évvel a botrányos bemutatója után a Tesla végre tényleg leleplezte a Cybertruckot. Az Elon Musk vezette vállalat első elektromos terepjárója minden szempontból unortodox: ár, gyorsulás és megjelenés terén is – írja a RoadandTrack.

A Cybertruck három verzióban lesz elérhető, amelyekben felfelé lébdelve a kategóriák között mindig egyel több motort találunk. A három motoros Cyberbeast a jelenlegi információ szerint 100 ezer dollárba kerül, ami áfa nélkül nagyjából 35 millió forintot jelent. A rozsdamentes acél külsővel rendelkező autón nincsenek ívelt vonalak: teljesen szögletes, emellett óriási rakodótér van benne.

Az első tesztek szerint kiviteltől függően 400-550 kilométeres hatótávra lehet számítani. Az autó sosem látott gyorsulást mutat: a legerősebb modell 2,6 másodperc alatt képes elérni a 0-ról 100 km/h-ra történő felgyorsulást. A Tesla ennek demonstrálására bemutatott egy videót, amin a Cybertruck legyursol egy új Porsche 911-est, miközben egy ugyanolyan autót vontat maga mögött.

Meglepő újítás az is, hogy a kocsi kormánykerekét nem lehet 180 foknál jobban elfordítani.

A háromtonnás terepjáró több mint 5 és fél méter hosszú, 180 centi magas, és közel két és fél méter széles. Érdekesség, hogy az autóval más elektromos járgányokat is lehet tölteni, sőt, Marcus Brownlee szerint akár a házunkat is ráköthetjük egy időre az autóra. Érdemes végül kiemelni, hogy ezen az autón található meg a világ legnagyobb szélvédője, és ablaktörlője is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik