Tech

Fontos védelmi funkciót hozott az iPhone-ok legújabb frissítése

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Megjelent az Apple mobilok operációs rendszerének legújabb frissítése, az iOS 17.3, ami egy régóta várt biztonsági funkciót hoz el a felhasználóknak. Az úgynevezett Stolen Device Protection a cég ígérete szerint megakadályozza, hogy feltörjék az ellopott készülékét, ahogy az iCloud és egyéb fiókjait is megvédi – írja a Verge.

Az Apple tájékoztatása szerint a funkció ahelyett, hogy szimplán a zárolási képernyő jelszavára hagyatkozna, megköveteli, hogy leolvassa ujjlenyomatát vagy Face ID-t használjon bizonyos műveletek végrehajtásához. Ilyen például a mentett jelszavak megtekintése vagy a jelszavak megváltoztatása.

A funkció ezen felül várakozási időt is bevezet az ilyen fontos műveletek végrehajtásakor.

Az iOS 17.3 frissítési tájékoztatásában kiemelik, hogy a várakozási idő egy órás késleltetést jelent. Ez azt jelenti, hogy az érzékeny műveletek végrehajtásához Face ID- vagy Touch ID-alapú azonosítás, egy óra várakozás, majd egy újabb sikeres biometrikus hitelesítés szükséges.

Az Apple szerint iPhone-jának csak akkor lesz szüksége erre az extra hitelesítési szintre, amennyiben távol van az olyan ismerős helyektől, mint például az otthona vagy a munkahelye. A lopott eszközök elleni védelem bekapcsolását a Beállításokon belül, a Face ID és jelkód lehetőségnél teheti meg. Itt meg kell adni az eszköz jelszavát, és már be is kapcsolhatja a funkciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik