Tech

Egészen különleges hibrid laptoppal állt elő a Lenovo

Ha akarod hagyományos Win 11-es laptop, ha akarod androidos táblagép.

A Lenovo napjaink egyik legnagyobb és legtöbb eszközt értékesítő gyártója a laptop szegmensnek, legyen szó üzleti, hétköznapi használatra vagy videójátékra szánt gépekről, és a cég az innováció terén sem megy ötletekért a szomszédba, rendre állnak elő egészen érdekes koncepciókkal, amikből aztán kereskedelmi forgalomba szánt modellek is készülnek. Gondoljunk csak a 2023 elején bejelentett, a kétképernyős élményt hordozható formába öntő YogaBook 9i-re gondolni, aminek a másolatát az Asus is elkészítette a 2024-es CES-re, Zenbook Duo néven.

A januári eleji, Las Vegasban rendezett kütyüexpóra ugyanakkor a Lenovo ismét hozott egy olyan hibrid megoldást, amihez foghatóval nagyon még nem találkoztunk a piacon. A ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid névre keresztelt munkaállomás gyakorlatilag egy két részből álló gép, aminek az egyik egysége a Hybrid Station, míg a másik a Hybrid Pad.

Előbbi lényegében egy klaviatúrával és PC-s komponensekkel szerelt dokkoló, amin ott a Windows 11 operációs rendszer, míg utóbbi egy 14 hüvelykes OLED képernyős tablet, Android 13-mal, a kettőt összekapcsolva pedig kapunk egy teljes értékű laptopot, amin ráadásul a Microsoft és a Google rendszere párhuzamosan is használható, de dönthetünk úgy is, hogy laptop módban is az Androidot preferáljuk.

Az egész koncepció lényege, hogy az irodai asztalunknál ülve legyen egy hagyományos módon használható gépünk, ugyanakkor lecsatlakoztatható a kijelző, ami önmagában egy táblagép, amit könnyedén vihetünk magunkkal egy értekezletre, vagy akár haza is.

A hibrid gép teljesítményére – az üzleti kategóriában – nem lehet panasz, hiszen a Hybrid Stationben egy Intel Core Ultra 7 processzor és egy Intel Arc grafikus egység dolgozik, 32 gigabájt memória és 1 terabájt SSD társaságában, ami mellé adott a Bluetooh 5.2 és a Wi-Fi 6E, kapunk két USB Type-C (Thunderbolt 4) portot, van hagyományos jack-csatlakozó és beépített ujjlenyomat-olvasó is. A tablet lelke egy Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, egy Adreno grafikus mag társaságában, 12 gigabájt memóriával, 256 gigabájt háttértárral, Wi-Fi 6E-vel és Bluetooth 5.3-mal.

Kapcsolódó
Újabb kétképernyős laptop hódítaná meg a multitasking szerelmeseit
Láttunk már hasonlót, de az Asus azért itt is tudott újat mutatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik