Tech

Az SMS-eink megírásában is segíteni fog a mesterséges intelligencia

Westend61 / Getty Images
Westend61 / Getty Images

A Google ChatGPT-rivális chatbotjáról viszonylag keveset lehetett hallani az elmúlt hónapokban, ez azonban nem azt jelenti, hogy eltűnt volna, sőt: hamarosan a Google Messages alkalmazásba is beépül – írja a 9to5Google.

Az APKInsight információi szerint a Google SMS-alkalmazásának legújabb bétaverziójában tűnt fel először a chatbot, a Csevegés indítása ablak lekoppintása után.

Az integráció legfontosabb funkciója, hogy segít üzeneteket fordítani idegen nyelvről, és nyelvre egyaránt, de még üzenetvázlatot is készít nekünk, ha épp arra van szükségünk.

A chatbot ezen kívül is rengeteg hasznos funkciót vonultat fel a forráskód szerint: többek között képeket azonosíthat, könyveket ajánlhat aszerint, hogy épp milyen műfajhoz van kedvünk, sőt akár recepteket is kínálhat az elérhető összetevők listájának megadásával.

A fejlesztésről egyelőre annyit tudni, hogy a chatbottal zajló beszélgetéseknél nincs végpontok közti titkosítás. A Google azonban bizonyára nem véletlenül járt el így, és döntött amellett, hogy a chatbotját az egyik legtöbbet használt alkalmazásba integrálja, a Bard chatbot teljesítményének javításához ugyanis rengeteg adatra lesz szükségük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik