Tech

Együttműködést kötött a Samsung és a Tesla

Carsten Koall/Getty Images
Carsten Koall/Getty Images

A Samsung a Las Vegas-i CES 2024 expón bejelentette, hogy megállapodást kötött a Teslával. Az együttműködés eredményeként a SmartThings Energy szolgáltatással számos Tesla termékek lesz vezérelhető, többek között a Powerwall otthoni akkumulátor, a cég napelemes inventere, a Wall Connector fali gyorstöltő, és persze az elektromos járművek.

A Tesla nyílt alkalmazásprogramozási felületein (API) keresztül megvalósuló együttműködés lehetővé teszi, hogy a SmartThings Energy a csatlakoztatható eszközök már eddig is széles körét tovább bővítse. A SmartThings Energy az applikáción keresztül kijelzi a felhasználók energiatermelésével, -tárolásával és -felhasználásával kapcsolatos információkat is.

A SmartThings Energy és a Tesla applikáció Powerwall Storm Watch (viharfigyelő) elnevezésű funkciójának szinkronizálásával a felhasználók felkészültebben nézhetnek szembe az áramszünetekkel, és -kimaradásokkal.

Ez azt jelenti, hogy szélsőséges időjárási esemény, például tájfun vagy erős havazás esetén a felhasználók a Tesla alkalmazás mellett a SmartThingsen keresztül is riasztást kaphatnak a csatlakoztatott Samsung tévéjükön és mobiljukon.

Samsung

A gyártó jelezte, áramkimaradás előtt és alatt is aktiválhatják az MI energiamódot, hogy mozgósíthassák a Tesla Powerwallban tárolt tartalékenergiát. A szolgáltatás jelenleg fejlesztés alatt áll, és várhatóan 2024 második negyedévében jelenik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik