Tech

Elkezdett fizetni az Apple az akkumulátor-botrány károsultjainak

Gary Hershorn/Getty Images
Gary Hershorn/Getty Images

Több mint 6 éve már, hogy kirobbant az Apple háza táján az úgynevezett batterygate, magyarul aksibotrány, melynek keretében azzal vádolták meg az óriásvállalatot, hogy éveken át szándékosan lassította a felhasználók készülékeinek akkumulátorát, ezzel ösztönözve őket új mobilok vásárlására. Az eset miatt sorra kapta a bírságokat a nyakába a cupertinói vállalat, az Egyesült Államokban egy csoportos kereset részeként 500 millió dollárt ítéltek meg a károsultaknak.

A Macrumors információi szerint a napokban el is kezdett fizetni a techóriás, ráadásul a megítélt 25 dollár többszörösét, 92 dollárt küldenek az érintetteknek.

Az egyezség csak az amerikai iPhone-tulajdonosokra, azon belül is az iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus és SE készülékek tulajdonosaira vonatkozik, amennyiben készülékeiken 2017. december 21. előtt iOS 10.2.1 vagy újabb verzió futott. Emellett az iPhone 7 vagy 7 Plus tulajdonosok is kérhettek kártérítést, ha a készülékükön ekkor az iOS 11.2 vagy újabb verzió volt telepítve. A követeléseket 2020 októberéig kellett benyújtani.

Azok, akik több, a kritériumoknak megfelelő modellt birtokoltak, több keresetet is nyújthattak be, egy képernyőfotó szerint például egy férfinek többször is fizetett a cupertinói óriásvállalat, teszi hozzá az Engadget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik