Tech

Már tölthető mobilra a Threads, az új közösségi alkalmazás

Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images
Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images
Már okostelefonon is használható a Meta legújabb platformja.

December 14-én Európában, így hazánkban is elérhetővé vált a Mark Zuckerberg vezette Meta legújabb közösségi oldala, az X (egykor Twitter) mintájára készült, rövid bejegyzések megosztását lehetővé tévő Threads. Kora délután még csak a webes verzió volt elérhető a magyar felhasználók számára, mostanra azonban már letölthető az okostelefonos alkalmazás is – Androidra és iOS-re egyaránt.

iOS-en az App Store-ban már a keresőbe beírva is megjelenik az applikáció, Androidon ugyanakkor ez még nem mindig történik meg. Ha valaki viszont ezen a platformon sem szeretne várni, akkor nem kell mást tennie, mint megnyitni az Instagramot, belépni a saját profilra, és a jobb felső sarokban található szendvics ikonos menüt lenyitva kiválasztani a Threads menüpontot, majd kiválasztani A Threads telepítése opciót. Ezt megtéve a Play Áruházba jutunk, és megjelenik az alkalmazás letöltésének lehetősége.

A Threads lényegében egy új mikroblog, aminél elég egy Instagram-fiók a bejelentkezéshez. Egy bejegyzés 500 karakterből állhat, a leghosszabb feltölthető videó pedig 5 perces lehet. Amiben a szolgáltatás különbözik a Twittertől, hogy a TikTokhoz hasonlóan a főképernyőn válogatás nélkül olvashatók a különböző fiókok posztjai, és bár van lehetőség arra, hogy bárkit bekövessünk, egyelőre nincs olyan felület, ahol csak a kiválasztott felhasználók tartalmai olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik