Tech

Itt a megoldás a Google Drive hibájára

Jaap Arriens / NurPhoto via AFP
Jaap Arriens / NurPhoto via AFP

Rengeteg Google Drive-felhasználó számolt be arról az elmúlt hetekben, hogy a felhőben tárolt fájljaik nagy része hirtelen eltűnt. A jelentések valóságtartalmát a Google is elismerte, azonban nagyjából két héttel a történtek után előálltak a megoldással – írja a Bleeping Computer.

A vállalat szerint szinkronizációs probléma érte a felhőalapú tárhelyszolgáltatást, ugyanakkor az érintett ügyfelek az asztali alkalmazással helyreállíthatják azokat a helyi fájlokat, amelyeket még nem szinkronizáltak a Drive-ba.

Ehhez először le kell tölteni a Drive for desktop 85.0.13.0 vagy annál újabb verziószámú változatát, majd a Shift billentyű lenyomva tartása közben a beállításokra kell kattintani.

Itt válasszuk ki a Recover from backups opciót, amely egy új, rejtett párbeszédpanel alatt jelenik meg. Ha mindent jól csináltunk, előbb a helyreállítás megkezdéséről, majd annak befejezéséről kapunk értesítést. Ha a helyreállítás befejeződött, az asztalon egy új mappát fog látni a nem szinkronizált fájlokkal, amelynek neve Google Drive Recovery.

Sajnos a Google megoldása nem minden érintett ügyfélnél működött, néhányan ugyanis nem tudták visszaszerezni az elveszett fájlokat. Ha ez az eset áll fenn, érdemes megpróbálni a fájlok visszaállítását a Drive asztali fiók biztonsági másolatából is. Ha ez sem sikerül, keressük fel az ügyfélszolgálatot a #DFD84 hashtag megemlítésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik