Tech

Hiba a Google Drive-nál: sokaknál több hónapnyi adat tűnt el

Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Rengeteg Google Drive-felhasználó számolt be arról, hogy a felhőben tárolt fájljaik nagy része hirtelen eltűnt. A jelentések szerint a hiba az elmúlt hónapokban feltöltött adatokat érinti, melynek eredményeként sokaknál az április-májusi helyzetbe állt vissza a felhőszolgáltatás – írja a Bleeping Computer.

A Google ügyfélszolgálatára érkező panaszok szerint az érintett fiókok aktivitási naplói nem mutatnak friss változásokat, ami megerősíti, hogy nem a felhasználók törölték az adataikat. A lap szerint egyelőre semmi nem utal arra, hogy felhasználói hiba történt volna, inkább a szolgáltatási hibának tűnik, ami megakadályozza az adatok szinkronizálását a helyi eszközök és a Google Cloud között.

Néhány felhasználónak vannak offline gyorsítótárai, amelyek tartalmazhatják a hiányzó adatokat, azonban nincs ismert módszer arra, hogy visszaállítsák a bennük lévő adatokhoz való hozzáférést.

A Google önkéntes ügyfélszolgálatának munkatársai válaszoltak néhány panaszra, mely során elismerték, hogy minden bizonnyal a techóriás hibája vezetett a kellemetlen helyzethez. Mint írták, a Google mérnökei már dolgoznak a megoldáson. A helyzet tisztázásáig és a probléma kiváltó okának meghatározásáig arra kértek mindenkit, hogy kerüljék a root/data mappában történő változtatásokat. Emellett fontos, hogy a még meglévő adatokat se helyezzék át máshova.

A Verge szerint a hiba a Google Drive asztali verziójának felhasználóinak egy részénél jelentkezett. A techóriás szerint a szinkronizálási probléma a Google Drive asztali változatának 84.0.0.0.0 és 84.0.4.0 közötti verzióinál jelentkezhetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik