Tech

GTA VI: egyelőre úgy tűnik, PC-re nem jön

Rockstar Games
Rockstar Games
2025-ben érkezik, de a PC egyelőre nincs a bejelentett platformok között.

A Rockstar Games eredetileg 2023. december 5-én, délután három órakor akarta a világra szabadítani a GTA VI videójáték első előzetesét, de mivel a videó idő előtt kikerült az X-re (korábban Twitter), ezért a fejlesztők úgy döntöttek, hogy 15 órával a tervezett időpont előtt közzéteszik a régóta várt játék kedvcsinálóját.

Az előzetesből kiderül, hogy a helyszín ismét a 2002-ben megismert Vice City, ezúttal két főhős irányítására lesz lehetőség, továbbá megtudtuk azt is, hogy a játék valamikor 2025-ben kerül majd a boltok polcaira. Az előzetesben ugyan semmi nem jelzi, hogy a program milyen platformokra lesz elérhető, de a videó közzététele után nem sokkal a Rockstar kiadott egy sajtóközleményt, amiben csupán annyi szerepel, hogy a játék PlayStation 5-re, illetve Xbox Series X és S konzolokra jelenik meg.

A PC-s verzióról egy szó sem esik.

Ez persze koránt sem jelenti azt, hogy PC-re egyáltalán nem fog érkezni a Grand Theft Auto VI, sokkal valószínűbb, hogy a Rockstar először az említett játékgépekre jelenteti meg a programot, és csak valamikor később érkezik a számítógépes változat.

Ez olyan szempontból nem lenne meglepő, hogy nem volt ez másképp az eredetileg 2013-ban kiadott GTA V esetében sem. A franchise előző része első körben Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra jelent meg, Ezt követte 14 hónappal később a PlayStation 4-es és Xbox One-os kiadás, majd 2015. áprilisában, másfél évvel a konzolos premiert követően érkezett meg a Windows operációs rendszer alatt is futtatható változat.

Ami némi vigaszt nyújthat a PC-s játékosoknak, hogy mivel 2025-ben és 2026-ban nem várható, hogy a Sony és a Microsoft új konzolokat adjon ki, így jó eséllyel a GTA VI számítógépes változatára nem kell majd annyit várni, mint a GTA V esetében.

Kapcsolódó
Vice City, San Andreas, China Town Wars – A legjobb GTA-játékok
Idén már biztos bejelentik a GTA-sorozat legújabb részét, és ennek apropóján összeszedtük a sorozat legjobb részeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik