Tech

Ne spórolj a védelmen!

Bizonytalan gazdasági időszakban a vezetők gyakran kénytelenek megszorítani a biztonsági befektetésekre szánt erőforrásaikat. Ha azonban a védelmen spórolunk, sokkal valószínűbb, hogy cégünk kiberbűncselekmény áldozatává válik.

Chester Wisniewski, a Sophos kiberbiztonsági vállalat technológiai igazgatója  szerint ez különösen akkor aggasztó, ha figyelembe vesszük, hogy a “State of Cybersecurity in Business” (azaz “A kiberbiztonság helyzete az üzleti életben”) Sophos kutatása közben megkérdezettek közül a szervezetek 93%-a már most is kihívásnak tartja az alapvető biztonsági műveletek végrehajtását. Sőt, 52%-uk szerint a kiberfenyegetések már túl fejlettek ahhoz, hogy szervezetük egyedül megbirkózzon velük – ez a kijózanító igazság.

asus

Chester Wisniewski, a Sophos kiberbiztonsági vállalat technológiai igazgatója

Hogyan profitálhat vállalkozásod az MDR bevezetésével?

A szolgáltatásként nyújtott kiberbiztonsági megoldás (MDR: Managed Detection and Response , azaz észlelő és helyzetkezelő szolgáltatás) lehetővé teszi a vezetőknek, hogy jövőbiztossá tegyék a biztonsági műveleteiket, miközben fenntartják az erős védőpajzsokat.

1. Segít a fókuszálásban a nehéz időszakok alatt.

A biztonsági műveletek házon belüli működtetése számos fix költséggel jár a vállalkozás számára. Sőt, mi a Sophosnál úgy becsültük, hogy egy házon belüli kiberbiztonsági csapat felállítása, amely egy MDR megoldással egyenértékű, akár 1,4 millió fontba is kerülne.

2. Megszabadít a szakértelem hiányától.

Az (ISC) Cybersecurity Workforce Study (“kiberbiztonsági munkaerő-felmérés”) 3,4 millió fős hiányt jelez a kiberbiztonsági munkaerő területén. Sőt, az IT-vezetők a házon belüli kiberbiztonsági készségek vagy szakértelem hiányát tartják manapság a 3 legfőbb biztonsági kockázat egyikének.

Az MDR-szolgáltatók lefedik mindezen problémákat, mert sokuk több száz specializált erőforrást foglal magába – köztük elemzőket, kutatókat, fenyegetésvadászokat és adatkutatókat. Vállalkozásod számára ez folyamatos támogatást és békét biztosít, tudván, hogy a műveleteid hozzáértő kezekben vannak.

3. Segít maximalizálni a meglévő befektetéseid értékét.

Érthető módon a szervezetek gyakran tartanak attól, hogy egy új MDR-szolgáltatóval meg kell szabadulniuk a meglévő infrastruktúrájuktól és le kell cserélniük azt. Ám ez nem mindig van így. A Sophos például kihasználja a meglévő eszközök telemetriáját a fenyegetések észlelésének, kivizsgálásnak és az azokra adott válaszlépéseknek a felgyorsítására. Ez egy gyors és költséghatékony módszer ügyfeleink biztonsági képességeinek fejlesztésére, miközben növeljük a meglévő technológia megtérülését.

A Sophos technológiai igazgatója kiemeli; az MDR-szolgáltatás felszabadítja az alkalmazottakat, ami azt jelenti, hogy olyan projektekkel haladhatnak, amelyekkel egyébként megakadnának. Ez kulcsfontosságú, amikor a technológiai vezetők több mint fele (55%) mondja azt, hogy a kiberbiztonsági incidensek kezelése negatívan befolyásolta a többi projekten végzett munkát.

Hozd ki a legtöbbet az MDR bevezetéséből!

Ha készen állunk az MDR-re, megtehetünk néhány lépést, hogy a váltás zökkenőmentes és hatékony legyen.

1. Vizsgáld át a struktúrádat!

Az új biztonsági megoldás új házirendeket és struktúrákat hoz magával a hatékony munkavégzés érdekében. A munkatársaknak tudniuk kell, hogy kihez fordulhatnak, ha kérdéseik vannak, és tudniuk kell azt is, hogyan néznek ki az új biztonsági folyamatok.

2. Tervezz a kihívásokra!

Elemezd az általad jelenleg használt kulcsfontosságú eszközöket és azt, hogyan lehet továbbra is biztonságosan használni azokat egy új biztonsági infrastruktúrán belül!

Míg a biztonsági fenyegetések azonosítása az új partner felelőssége lesz, célszerű megfontolni, melyek a szervezetedet fenyegető legvalószínűbb veszélyek.

3. Találd meg a legjobb partnercsomagot!

Számos jó MDR-szolgáltató létezik, amelyek mindegyike ugyanarra a biztonsági témára kínál variációkat. Néhányan azonban csak hozzáadott extraként vagy szigorú korlátokkal kínálnak válaszokat. Mindig ellenőrizd, mit tartalmaz a megoldás, majd kérdezd meg bármelyik leendő partnert, hogyan előzi meg a kiberfenyegetések színterének fejlődését, hogyan tudják menedzselni és támogatni a meglévő technológiai eszközkészletedet, elég rugalmasak- e a változó üzleti igények támogatásához!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik