Tech

Jövőre jöhet a Sonos első fejhallgatója

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Olyan cégeknek állít konkurenciát, mint a Sony, a Bose vagy éppen az Apple.

Az amerikai Sonos évek óta meghatározó szereplője a hangcuccok piacának, de a cég portfóliója eddig főleg olyan eszközöket tartalmazott, mint a különböző méretű és eltérő funkciókat betöltő hangszórók, hangprojektorok és mélyládák. A Bloomberg információi szerint ez változhat meg 2024-ben, ugyanis a lapnak nyilatkozó források arról beszéltek, hogy a vállalat jövő év áprilisában belép a prémium kategóriás fejhallgatók szegmensébe az első ilyen típusú eszközével.

Ezt támasztja alá az is, hogy a Sonos vezérigazgatója Patrick Spence arról beszélt a legutóbbi üzleti negyedév lezárását követő beszámolójában, hogy az üzleti év második felében tervezik, hogy belépjenek egy új, multimilliárd dolláros termékkategóriába. A vállalás nem kicsi, hiszen ezen a területen a gyártónak olyan jól bejáratott márkákkal kell felvennie a versenyt, mint a Sony, a Bose vagy éppen az Apple.

Azt már a The Verge tette hozzá a sztorihoz, hogy a vállalat már 2019 óta dolgozik fejhallgatókon (több prototípusról van szó), és a piacra szánt termék várhatóan a 400-500 dolláros kategóriában fog landolni. Az eszközről egyelőre keveset tudni, de elméletileg képes lesz a hallgatott zenét szinkronizálni a gyártó többi termékével, illetve fel lesz szerelve a Sonos saját hangalapú asszisztensével is.

És ez még nem minden, hiszen a szivárgások szerint a cég jövőre belép egy másik termékkategóriába, méghozzá a tévék mellé szánt set top boxok világába is, és emellé érkezik majd a Sonos Arc soundbar és a Sub mélynyomó utódja, sőt, második generációt kap a hordozható Sonos Roam hangszóró is.

Kapcsolódó
A Sonos Era 100 sokkal több, mint egy szimpla hangszóró
Hangsugárzóként, okoshangszóróként és szimpla zenehallgatás közben is megállja a helyét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik