Tech

Egyszerű, de nagyon hasznos funkcióval bővül a mobilos Gmail

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A levelezőrendszer asztali verziójának egyik legjobb lehetősége jön mobilra.

Jó eséllyel mindenki átélte már azt pillanatot, hogy kapott egy újabb hírlevelet, átfutott az agyán, hogy le kellene iratkozni róla, de helyette csak megnyomta a törlés gombot, hogy aztán a következő hírlevél érkezésekor ez ismét megtörténjen, majd újra és újra.

A böngészős Gmailnek erre már jó ideje van egy remek megoldása, hiszen a Google levelezője érzékeli, ha a küldött levélben valahol van Unsubscribe (azaz leiratkozás) gomb, és ez a lehetőség már közvetlenül a feladó neve mellett megjelenik – csak egy kattintás és jó esetben többet nem kapunk kéretlen levelet.

A jó hír pedig az, hogy ez az egyszerű, de rendkívül hasznos funkció hamarosan elérhető lesz a Gmail mobilalkalmazásban, méghozzá ugyanúgy, mint az asztali verzióban, tehát a levelet megnyitva a feladó neve és e-mail címe mellett már automatikusan meg fog jelenni a leiratkozás lehetőség, amennyiben az e-mail szövegében valahol elérhető ez a lehetőség.

AndroidPolice

A fejlesztés már bekerült a levelezőszoftver bétaverziójába, így jó eséllyel hamarosan elérhető lesz a mindenki által használt végleges változatban is (Androidon és iOS-en egaránt), az élesítés/frissítés pontos dátuma ugyanakkor most még nem ismert.

Kapcsolódó
Erre figyeljen, ha nem akarja örökre elveszíteni a Gmail-fiókját
December 1. után a Google törli az inaktív fiókokat, minden adattal együtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik