Tech

Erre figyeljen, ha nem akarja örökre elveszíteni a Gmail-fiókját

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
December 1. után a Google törli az inaktív fiókokat, minden adattal együtt.

A Google még májusban jelentette be, hogy módosít az inaktív fiókokra vonatkozó irányelvein, és 2023. december 1-től törölni kezdi a legalább két éve érintetlen Gmail-fiókokat. Aki rendszeresen használja a sajátját, annak nincs semmi teendője, illetve oka aggódni, de ha esetleg van olyan fiókunk, amit például csak azért hoztunk létre, hogy be tudjunk regisztrálni valamilyen szolgáltatásba, akkor érdemes cselekedni.

Már csak azért is, mert az amúgy használaton kívüli fiók később nélkülözhetetlen lehet például ahhoz, hogy elfelejtett jelszó esetén újat igényeljünk, és újra hozzáférjünk azon szolgáltatáshoz, ahová a tartalék e-mail címünkkel regisztráltunk.

A törlés elkerüléséhez nem kell sokat tenni: csupán be kell jelentkezni az érintett fiókba, el kell olvasni a beérkezett e-maileket, levelet küldeni, esetleg használni a kapcsolódó Google Drive tárhelyet vagy éppen YouTube-videókat nézni.

Amennyiben van inaktív, két éve nem használt fiókunk, és nem tesszük meg az említett lépéseket, úgy december 1-et követően az összes itt tárolt levél, adat, dokumentum és fénykép végérvényesen, visszaállíthatatlanul törlődni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik