Tech

Látta már az Instagram újdonságait?

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Valódi nagytakarítás zajlik az Instagram felületén. Bár hazánkban nem sok embert érint, végre különválasztották a Threads és a fotómegosztó alkalmazást. Emellett eltűnt a Guides funkció, amit leginkább cégek használtak, hamarosan pedig a privát üzeneteknél látható megtekintési értesítést is el lehet majd távolítani.

Ezzel párhuzamosan, a Facebookhoz hasonlóan már itt sem tudjuk elkerülni az előfizetési tájékoztatót, ugyanis sokaknak felugró ablakként jelenik meg az az alkalmazás megnyitásakor. Márpedig a Meta Verified előfizetési rendszere még drágább, mint a sima facebookos feliratkozás: egy profil kiemeléséért 6290 forintot, míg két profilért (Instagram és Facebook) már több mint 10 ezer forintot kell fizetni.

A Meta tulajdonában lévő alkalmazás azonban rengeteg újdonsággal is szolgál. A Verge jelentése szerint hosszú évek után először jelentek meg új szűrők a fotó/videó módban, rögtön több mint két tucat darab. Emellett az Adam Mosseri vezette cég már teszteli annak lehetőségét, hogy egyéni matricákat készíthessünk a mobilunkon lévő fotókból és videókból, vagy az Instagramon látott álló, illetve mozgóképekből.

Az újítások pedig hamarosan a Reels-felületre is átterjednek.

Az Instagram tájékoztatása szerint már teszteli az egyes klipek méretezésének, vágásának és forgatásának lehetőségét, és nem kell már sokat várni a visszavonás és újrakezdés gombok bemutatkozására sem. Végül pedig nemsokára valós időben láthatják majd az alkotók, hányan nézik a Reels-videóikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik