Tech

Eltűnhet az Instagram egyik legidegesítőbb funkciója

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Manapság szinte már minden privát üzenetküldési funkcióval ellátott közösségi oldalon ott szerepel a látta jelzés, ha elolvastunk egy adott üzenetet. Ez azonban az évek során rengeteg konfliktust szült emberek között, így a közösségi médiaóriások közül sokan azon tanakodnak, hogy eltüntetik a jelzést — írja a TechCrunch.

Mark Zuckerberg, a Meta-birodalom atyja és Adam Mosseri, az Instagram vezetője bejelentette, az Instagramon hamarosan ki lehet majd kapcsolni ezt a funkciót.

A fotómegosztó platform vezetője szerint felhasználói visszajelzések nyomán jutottak erre a döntésre, és már tesztelik is a beállítást. Amennyiben kikapcsoljuk ezt a lehetőséget, a másik fél nem fog tudomást szerezni arról, hogy elolvastuk-e az üzenetet.

A legjobb az egészben, hogy a bejelentés szerint felhasználónként egyesével tudjuk majd beállítani, hogy a másik fél tudtára adjuk-e az üzenete megnyitását. Mosseri szerint a funkció könnyedén előhívható lesz, az adott beszélgetésben rá kell csak bökni a másik fél nevére, ahol felbukkan majd ez a lehetőség is. Azt egyelőre nem tudni, mikor lesz elérhető a funkció, teszi hozzá a hvg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik