Tech

Jövőre jöhet a Samsung olcsóbb hajlítható kijelzős mobilja

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
2024-re jósolják a gyártó elérhető áron kínált csodamobilját.

A hajlítható kijelzős mobilok 2023-ban már nem számítanak kuriózumnak, hiszen mióta 2019-ben a Samsung piacra dobta az első Galaxy Fold készüléket, azóta évente érkeznek az új modellek, ráadásul más gyártók (Huawei, Motorola, Honor stb.) is előálltak ilyen típusú modellekkel. Ezen telefonok közös jellemzője viszont, hogy jóval többe kerülnek, mint egy átlagos mobil, szóval ez a technológia kevesek kiváltsága.

Ez változhat meg 2024-ben, legalábbis a TrendForce piackutató cég szerint, ami azt jósolja, hogy jövőre a Samsung a jelenleginél olcsóbb hajlítható kijelzős telefonok bevezetését tervezi. Az elemzők szerint hasonló lépésre készül a Huawei is, bár ennek a jelentősége kisebb annak fényében, hogy a kínai gyártó továbbra is el van tiltva a Google szolgáltatásaitól, így a vállalat telefonjai lényegében eladhatatlanok Európában.

A TrendForce arra is számít, hogy a Samsung példáját követve más gyártók is előállnak kedvezőbb árú hajlítható kijelzős mobilokkal.

Hogy az olcsóbb pontosan mit jelent, arra nem tér ki az elemzés, de a Samsungnál például most 490 ezer forintról indul az idén debütált Galaxy Z Flip5, és ez a gyártó legkedvezőbb árú idei hajlítható kijelzős modellje. Ahhoz viszont, hogy az ilyen készülékek elterjedjenek, legalább 300 ezer forint alá kellene beszorítani az árukat.

Kapcsolódó
Nincs mese, az idei a Samsung eddigi legjobb Flip telefonja
Kiderült, hogy az új külső kijelzővel felszerelt készülék jóval többre képes, mint amit az első próbálgatás alkalmával sejteni lehetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik