Tech

Ezt tegye, ha nem működik rendesen a Gmailje

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Gmail napjaink egyik legnépszerűbb levelezőrendszere: az emberek közel 30 százaléka ezt használja, ráadásul a felhasználók 75 százaléka rendszeresen nézegeti is az e-mailjeit a mobilkészülékén. Mivel az üzenetek ilyen szerves részévé váltak az életünknek, az sem árt, ha ismerjük, hogyan lehet megjavítani a levelezőrendszerünk hibáit – írja a Slashgear.

A Google levelezőrendszerének számos hibája szinkronizálási problémákra vezethető vissza. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy üzeneteiket minden eszközükön ugyanolyan formában, naprakészen elérhessék. Ha az androidos Gmail appon leáll a szinkronizálás, először is érdemes ellenőrizni, hogy nem egy elavult alkalmazásverziót használ-e.

Ez leginkább akkor fordulhat elő, ha kikapcsolta az automatikus frissítést, vagy ha idős készüléket használ.

Ha a legújabb verziót használja, akkor a megfelelő tárhely hiánya lehet a bűnös. A tárhelyet a nem használt alkalmazások és fájlok törlésével, valamint más alkalmazások, például a YouTube és a Spotify gyorsítótárának ürítésével tisztíthatja. Megpróbálhatja emellett kitisztítani a postafiókját, vagy lecserélni a jelszót, mivel a biztonsági problémák során sokszor kikapcsolják a szinkronizálást is.

Kisebb hibák

Az alkalmazások leghasznosabb funkciói az értesítések, ezeknek hála ugyanis gyorsabban végbe tud menni az információáramlás. Megeshet azonban, hogy egy alkalmazás egy idő után nem küld üzeneteket. Ekkor először is fontos megbizonyosodni arról, hogy nem egy frissítés vagy más alkalmazás módosította-e az értesítések beállításait. Ha az értesítések más alkalmazásoknál megjelennek, de a Gmailnél nem, a probléma valószínűleg magában a Google alkalmazásában van.

A Beállításoknál nézze meg, hogy az alkalmazáson belüli értesítések be vannak-e állítva. Ha az értesítések ezután sem jelennek meg, próbálja meg törölni a gyorsítótárat, és ellenőrizze az akkumulátorkímélő beállításait, révén a legtöbb akkumulátorkímélő alapértelmezés szerint blokkolja az értesítéseket.

Fontos hiányosság lehet az is, ha nem töltődnek le a csatolmányok.

Ezek méretét a Gmail 25 megabájtra korlátozza, az ezt meghaladó fájlokat pedig Google Drive-linkké alakítja át. A nagyobb fájlok megfelelő letöltése nehézségekbe ütközhet, ha az internetkapcsolat nem megfelelő. Ha viszont nincs baj a hálózattal, és mégsem tudja letölteni a fájlt, ellenőrizze a telefon belső tárhelyét vagy az SD-kártyát, hogy van-e elég hely a fájl tárolására. Végül pedig annak is érdemes utána olvasni, milyen fájltípusokat támogat a Google.

Kapcsolódó
Itt a trükk, amivel gyorsan tárhelyet szabadíthat fel a Gmailben
Pár gombnyomással megoldhatjuk a problémát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik