Tech

Komoly fejlesztést kaphatnak a Samsung okosórái

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Apple több mint egy hónapja mutatta be az iPhone 15-ös szériát, melynek részeként elsőként került okoseszközbe 3 nanométeres lapkakészlet. A cupertinói cég ráadásul a tajvani TSMC gyártó teljes idei gyártókapacitását lekötötte, úgyhogy a következő pár hónapra a régebbi technológiánál ragadtak az androidos riválisok.

Jövő év második felére azonban már megérkezhetnek az első, szintén tajvani MediaTek által készített 3 nm-es lapkák is, és a Samsung gyártósorai is felpöröghetnek. A Mobilaréna szerint mivel a mobilos generációváltás mostanság inkább az év végén kezdődik meg, a nyugati piacokon pedig a rákövetkező év elején lesznek kaphatók az ilyen készülékek, így esélyes, hogy előbb kerül 3 nm-es lapka egy Samsung órába, mint egy Galaxy telefonba.

A várhatóan jövő nyáron bemutatkozó Watch7 családdal tehát minden bizonnyal debütálni fog az Exynos W940 chip.

A lap szerint amennyiben a Samsung az erőfitogtatás helyett az új technológia minden előnyét a hatékonyságra fordítja, akár többnapos üzemidő is elérhető lesz az új órákon, ami rengeteg új vásárlót vonzhat be. Jövőre ráadásul a Galaxy Watch Pro széria nagyobb telepet kaphat, úgyhogy remélhetőleg a 3 nm-es pletykák igazak.

Kapcsolódó
Galaxy Watch6 Classic: a Samsung lépett egyet előre, majd egyet hátra
Adott és el is vett a Samsung a tavalyi Galaxy Watch5 Pro modellhez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik