Tech

Megvan, mikor érkezik az új PlayStation 5

SIE
SIE
Kiderült, hogy mikor kerülnek a boltokba az új, karcsúbb modellek.

A Sony október 10-én jelentette be, hogy új, a korábbinál karcsúbb változatot kapnak az eredetileg 2020-ban piacra dobott PlayStation 5 modellek, a gyártó ugyanakkor a közleményében csak annyit írt, hogy az átdolgozott konzolok – valamikor – novemberben kerülnek forgalomba. Egy adatbányász ugyanakkor olyan információkra bukkant, ami szerint a lemetmeghajtós és az optikai meghajtó nélküli Digital Edition is november 10-én kerül a boltokba az Egyesült Államokban, két nappal korábban, november 8-án pedig már elérhetők lesznek olyan csomagok, ahol a gép mellett helyet kap az október 20-án debütált Marvel’s Spider-Man 2 is, a Sony idei legfontosabb videójátéka. Európai megjelenésről ugyanakkor még mindig nincs pontos információ.

Ami az új PS5 modelleket illeti, hardver tekintetében nincs változás, lényegében csak karcsúsításról van szó: a méretcsökkenés 30 százalékos az eredeti verziókhoz képest, a Blu-Ray-es változat pedig 18, míg az anélküli verzió 24 százalékkal könnyebb, mint az elődje. Fontos továbbá, hogy a gépek már 1 terabájt tárhellyel rendelkeznek és a cserélhető fedlapokat is áttervezte a Sony. Azok immár két részből állnak oldalanként, ami részben annak köszönhető, hogy a Digital Edition úgy lett kialakítva, hogy utólag vásárolható hozzá lemezmeghajtó, ami az egyik panel helyére illeszthető.

A külön beszerezhető optikai meghajtó ára 120 euró lesz Európában, a sima PlayStation 5-ért 550 eurót kell fizetni, míg a Digital Editiont 450 euróért lehet majd hazavinni. Hivatalos magyar árakról egyelőre nincs információnk, és érdemes észben tartani azt is, hogy az új konzolok mellé már nem jár olyan talp, amivel a gép már függőleges és vízszintes állapotban is használható. Az alapcsomagban csak a vízszintes tárolásra alkalmas kiegészítő kap helyet, ha valaki állítva akarja majd használni az új játékgépét, annak 30 euróért meg kell vásárolni az ehhez szükséges tartozékot.

Kapcsolódó
A Marvel’s Spider-Man 2 kenterbe veri az elmúlt évek összes szuperhősfilmjét
Az immár két Pókembert felvonultató játék lehengerlő, a történetet pedig úgy kanyarították tovább az alkotók, hogy a Marvel-filmek forgatókönyvírói elbújhatnak szégyenükben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik