Tech

Lenovo Yoga Pro 9i: stílusos erőmű, amin semmi nem fog ki

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Legyen szó munkáról vagy akár szórakozásról (legyen az videójáték, vagy bármilyen multimédia) a nyolcadik generációs Lenovo Yoga Pro 9i egész egyszerűen nem állítható olyan feladat elé, amit ne tudna megoldani. A lehető legerősebb hardver és gyönyörű kijelző mellé ráadásul olyan kialakítás tartozik, amiben egész egyszerűen nem lehet belekötni.

A Lenovo Yoga Pro 9i notebookot kézbe véve azonnal érződik, hogy nem egy hétköznapi géppel van dolgunk: az eszköz súlya 2,23 kilogramm, ami többek között köszönhető a teljes egészében fém burkolatnak, a 16 hüvelykes kijelzőnek, továbbá annak, hogy a gyártó innen nem spórolt ki semmit.

Minden szinten prémium

A gép a legvastagabb pontján 245 milliméteres, amire szükség is van a komoly hardverkiépítés a normális hűtés miatt, de emellé letisztult és elegáns dizájn társul, a matt fedlap visszafogottságát csak a széleken elhelyezett Lenovo és Yoga feliratok törik meg, továbbá egy műanyag betét, ami jelzi, hogy a kamera terén is többet kapunk, mint a legtöbb konkurens esetében. Egy 5 megapixeles modult találunk a kijelző feletti kávába építve, kiegészítve egy infravörös és egy ToF szenzorral, amiknek hála aktiválható a Windows Hello arcfelismerés: a vonásaink regisztrálását követően a gép automatikusan felismer minket, és egyetlen érintés nélkül oldja fel számunkra az operációs rendszert.

Varga Jennifer / 24.hu

A kijelzőt felnyitva egy kiválóan használható klaviatúra fogadja az embert, egy kellően nagy touchpad kíséretében, amit egy kifogástalan PureSight Pro Mini LED képernyő egészít ki. A panel érintésérzékeny, 16:10 képarányú, 3K felbontású (3200 x 2000 pixel), a maximális fényereje 1200 nit, tudja a 165 Hz-es képfrissítést, kíméli a szemet és 100 százalékos sRGB és Adobe RGB színtartományt kínál. A kontraszt tökéletes, a színek lehengerlőek, a kijelző szikrázó napsütésben is jól használható, a játékok és filmek pedig szinte lemásznak a képernyőről. És nemcsak a képminőség kiváló, de a hangzás is, hiszen hat hangszóró gondoskodik arról, hogy megfelelő legyen a multimédiás élmény – nem hiányzik továbbá a Dolby Atmos formátum támogatása sem.

Igazi erőmű

A burkolat alatt helyet kapó komponensekre szintén nem lehet panasz. Napjaink egyik legjobb processzorát (13. generációs Intel® Core™ i9-13905H Processor) kapjuk, kiegészítve 64 GB LPDDR5X (6400 MHz) memóriával, akár 1 terabájtos SSD-vel és egy NVIDIA GeForce RTX 4070 (8 GB GDDR6 VRAM) mobil videókártyával. Ez az összeállítás megbirkózik lényegében minden feladattal, és jelenleg nincs olyan videójáték a piacon, amit ne lehetne akár Ultra grafikai minőségben futtatni 60 képkocka per másodperc képfrissítés mellett a 3K felbontásra képes kijelző teljes értékű kihasználásával.

Galéria
Varga Jennifer / 24.hu

A Lenovo Yoga Pro 9i emellett tudja a lehető leggyorsabb vezeték nélküli kapcsolatot biztosító Wi-Fi 6E szabványt, csatlakozók terén pedig egy Intel Thunderbolt 4 (USB-C 3.2 Gen 1, DisplayPort, PD 3.0) port, kettő darab USB-A 3.2 Gen 1 5G és egy HDMI 2.1 várja a felhasználókat. Természetesen a gép oldaláról nem hiányzik a kombinált fejhallgató- és mikrofoncsatlakozó sem, kapunk fizikai gombot a kamera kikapcsolásához, sőt, a Lenovo nem feledkezett meg a teljes méretű SD-kártyaolvasóról sem.

Támogatás bárhol

A gép akár Windows 11 Pro operációs rendszerrel is kérhető, továbbá jár hozzá három év Premium Care szolgáltatás. Utóbbinak hála az otthon kényelméből kérhető a Lenovo szakértőinek támogatása, akik pillanatok alatt, telefonon keresztül nyújtanak támogatást, vagy szükség esetén akár a helyszínre kiszállva segítenek a laptoppal kapcsolatos problémák megoldásában.

Varga Jennifer / 24.hu

A Yoga Pro 9i mellé alapból jár a Lenovo CO2 Offset szolgáltatása, aminek lényege, hogy a gyártó megbecsülte a választott eszközhöz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás értékét annak átlagos életciklusa során, beleértve a gyártást, a szállítást és a használatot, és ezeknek a kibocsátásoknak a kompenzálása egyszerűen a hardvervásárlás részének tekinthető. Nem szabad továbbá megfeledkezni arról, hogy a csomagolás és gép egyes komponensei is olyan fenntartható alapanyagokból készültek, amik segítenek csökkenteni a környezetet terhelő káros hatásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik