Tech

Vízen futva akart Floridából Londonba jutni egy férfi

Flagler County Sheriff's Office / Facebook
Flagler County Sheriff's Office / Facebook

Letartóztatták azt a floridai férfit, aki egy mókuskerékre emlékeztető, házilag összetákolt eszközben próbált meg az Atlanti-óceánon átfutni Londonba – írja az IFLScience.

A 44 éves Reza Baluchit augusztus 26-án, a Georgia állambeli Tybee-sziget partjaitól 110 kilométerre kapta el az amerikai parti őrség. A legénység felszólította, hogy hagyja el a járművet, mivel annak állapota nem tette lehetővé a biztonságos utazást, egészen konkrétan életveszélyes volt.

A férfi három napig nem volt hajlandó elhagyni a hajóját, és állítólag azzal is fenyegetőzött, hogy bomba van a hajó fedélzeten, amelyet ha megpróbálnak a fedélzetre lépni, fel fog robbantani. Ez azonban csak blöff volt, és végül elhagyta a hajóját. Letartóztatása után azonban szövetségi vádakkal néz szembe, a beszállás akadályozása és az utasítás megtagadása miatt.

A lap hozzátette, Baluchi nem először próbálkozott a furcsa utazással. 2014-ben egy bermudai útra tett kísérletet, ám ez félbeszakadt: először eltévedt, majd a parti őrség felszólítása ellenére mégis folytatta az utat. Végül 130 tengeri kilométerre a floridai St. Augustine partjaitól aktiválta a helymeghatározó jeladóját, és kimentették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik