Tech

Megvan, mikortól kapható a PlayStation Portal

SIE
SIE
Már nem kell olyan sokat várni a PlayStation 5 legújabb kiegészítőjére.

Bő egy hete, hogy a Sony bejelentette a PlayStation Portal árát (200 euró, tehát nagyjából 85 ezer forint), most pedig már az is tudható, mikortól kapható az új „kézikonzol”: a PlayStation 5 kiegészítőjének szánt eszköz 2023. november 15-én kerül a boltok polcaira, és akár már elő is rendelhető.

A PlayStation Portal egy 8 hüvelykes, 1080p felbontású, 60 Hz-es képfrissítésre képes kijelzővel rendelkező hordozható eszköz, ami rendelkezik a DualSense kontroller minden funkciójával, így az adaptív ravaszokkal és a haptikus visszajelzéssel is.

A kütyü egy klasszikus kézikonzol, tehát önállóan nem képes játékok futtatására, helyette a vezeték nélküli hálózaton keresztül csatlakozik a PS5-höz és képes az oda telepített játékokat streamelni a saját kijelzőjére. A program tehát a konzolon fut, de a játék képe megjelenik a Portalon és irányítható az eszközzel.

A koncepció lényege, hogy akkor is lehessen játszani a PS5 konzolon lévő játékokkal, ha mondjuk a tévé foglalt – mert apa éppen meccset néz, vagy épp adják a család kedvenc szappanoperáját. A Sony ígérete szerint az átjárás zökkenőmentes lesz a két eszköz között, de a PSVR2 mellé készült, illetve a PlayStation Plus szolgáltatás keretében a felhőből streamelt játékokat ez az eszköz nem támogatja.

A gyártó ígérete szerint ugyanakkor a PlayStation Portal nemcsak a PS5 közvetlen közelében, az otthoni vezeték nélküli hálózatunkon keresztül lesz használható, hanem bárhol, ahol van elég jó minőségű internetkapcsolat (wifi, nem mobilnet) és amennyiben a konzol otthon készenléti állapotban van, azaz távolról is bekapcsolható.

Kapcsolódó
Mennyibe kerül manapság játszani?
PC, konzol, kiegészítők és játékok. Mennyit kell költeni napjainkban erre a hobbira?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik