Tech

Így tenné tönkre a közösségi hírszolgáltatást a világ egyik leggazdagabb embere

Alain JOCARD / AFP
Alain JOCARD / AFP

Egyre nehezebb fejben tartani a változtatásokat, amiket Elon Musk eszközölt a Twitteren a hatalomátvétele óta. Ebben a nem egész egy évben átnevezték a felületet X-re, felvetődött, hogy törlik a blokkolás lehetőségét, most pedig úgy tűnik, a sajtómunkások dolgát is alaposan megnehezítenék – írja a Verge.

A közösségi médiában hagyományosan úgy jelennek meg a híroldalak cikkjei, hogy legfelül a rövid összefoglalót, utána a kiemelt képet, majd a cikk címét látjuk. Elon Musk szerint azonban egyszerűen túl sok a szöveg az oldalon, ezért eltüntetné a címeket a felületéről. Így a jövőben csak egy kép, illetve a cikk linkje, esetleg rövid összefoglalója szerepelhetne az X-en.

A milliárdos szerint a lépés azt a célt szolgálná, hogy eltűnjenek az oldalról a kattintásvadász tartalmak, azonban ismerve Musk viszonyát a médiával — a Twitter sajtókapcsolata például automatikus kakiemojival válaszol a megkeresésekre —, nem kizárt, hogy a neki nem tetsző médiumok forgalmát is korlátozni próbálja.

Az úgynevezett fejlesztés közvetlenül a dél-afrikai származású milliárdos fejéből pattant ki, aki annak ellenére akarja átvinni a tervét, hogy a reklámcégek kifejezetten ellenezték annak bevezetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik