Tech

A ROG kézikonzolján bármikor előveheted kedvenc játékod

A ROG Ally-val bárhol és bármikor élmény a játék.

Lassan kezdődik az iskola, indulnak az egyetemi órák és a munkahelyeken is beindul a pörgés. Mindhárom esetben igaz, hogy az utazás sokak számára akár egy órát vagy oda-vissza számolva még többet is igénybe vehet. A Republic of Gamers első kézikonzoljával nem kell lemondanod kedvenc szórakozásodról utazás közben és az sem jelent akadályt, ha egy-egy reggel játék helyett a jegyzeteket vagy a levelezésedet kell elővenni.

A ROG Ally ugyanis mindössze 608 grammos súlyával, ergonomikus kialakításával és praktikus kiegészítőivel bármikor készen áll a bevetésre. Mindemellett egyesíti a kimagasló vizuális élményhez szükséges hardveres erőt és a Windows 11 által kínált szabadságot, amihez a ROG mérnökei még számos egyedi megoldást tettek hozzá. Ez a kombináció garantálja, hogy soha többet nem fullad unalomba az ingázás, a kanapén ülve lehetsz a leggyorsabb a pályán és a reptéri váróban lőhetsz bombagólt kedvenc játékosoddal.

A játékok és alkalmazások zökkenőmentes futtatásáról a nagy teljesítményű AMD Z1 Extreme APU, 16GB 6400MHz-es LPDDR5 DRAM és az ultragyors PCIe Gen 4 SSD gondoskodik. A tárhely bővítésére egy Micro-SD kártyaolvasó szolgál, amire akár előre felpakolhatod kedvenc filmjeidet vagy játékaidat. A ROG XG Mobile csatlakozónak köszönhetően szinte asztali-szintű grafikus számítási teljesítménnyel ruházható fel a ROG Ally, amely így akár egy asztali gépet is képes kiváltani. Az akár NVIDIA GeForce RTX 4090-es kártya mellett az XG Mobile rengeteg extra csatlakozást kínál, amely teljessé teheti a kompromisszummentes játékélményt.

A játékosok jól tudják, hogy a teljesítmény nem minden, hiszen a vizuális megjelenésért végül a kijelző felel. A 120Hz-es képfrissítéssel és Gorilla® Glass védelemmel felvértezett, 7 hüvelykes Full HD érintőképernyő ebben a kompakt méretben páratlan játékélményt kínál, 500 nites fényerejét pedig a szabadban használhatod ki igazán. A vezérlőgombok elhelyezését és formáját a ROG mérnökei éveken át tesztelték, így a 608 grammos súly mellé egy hosszú órákon át is kényelmesen tartható formavilág és precíz kezelőszervek társultak.

A ROG Ally nem csak kézikonzolként és asztali számítógépként lehet része a szórakozásnak. A dobozában található egy praktikus állvány, mellyel akár a nappali ékkövévé is átalakítható. Elég csak néhány kontrollert vezeték nélkül csatlakoztatni a ROG Ally-hoz, majd azt a tévéhez kötni, és máris klasszikus konzolos élményt kapunk. A teljes értékű Windows 11 operációs rendszer nem csak a játékokhoz a legmegfelelőbb választás, hiszen irodai környezetben is a leggyakrabban használt rendszer. Az XG Mobile csatlakozó része egy USB-C port is, mellyel egy egyszerűbb dokkoló és bármilyen kompatibilis kiegészítő is használható a kézikonzollal, így akár irodában a monitor mögött megbúja válthat ki egy mini pc-t. Hardveres ereje a játékok mellett lehetővé teszi a tartalomgyártást is, például képek szerkesztését vagy akár videók vágását, utazás közben pedig a munka és játék mellett akár kedvenc könyvünk is lapozgatható.

A ROG mérnökei sokéves tapasztalattal rendelkeznek a játékra optimalizált laptopok, okostelefonok és asztali megoldások piacán, így jól tudják, hogy a megfelelő szoftveres környezet kulcsfontosságú. Az Armoury Crate SE szoftvernek köszönhetően nem csak a konzol kezelőszervei szabhatóak teljesen személyre, hanem ez a felület egyben a játékok gyűjtőhelyeként is szolgál, függetlenül attól, hogy azok éppen a Steam, az Xbox Game Pass vagy akár az Epic Games fiókunkhoz vannak rendelve. Természetesen nem maradtak el a klasszikus ROG elemek, mint például a saját ízlésünkre szabható Aura Sync RGB világítás vagy a praktikus megoldásokat kínáló Command Center segédalkalmazás, mellyel optimalizálható az üzemidő és a teljesítmény vagy éppen rögzíthető a játékmenet. A ROG Ally bekapcsológombja ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál, így adataink és játékaink mindig biztonságban lesznek.

A feledhetetlen játékélményt és hihetetlenül sokoldalú felhasználást biztosító ROG Ally már elérhető a hivatalos ASUS Online Márkaboltban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik