Tech

Teljesen megváltozik a TikTok Európában

Jaap Arriens / NurPhoto via AFP
Jaap Arriens / NurPhoto via AFP

Nagy változtatást hajt végre Európában a TikTok annak érdekében, hogy megfeleljen az új uniós irányelveknek. A ByteDance vállalát alkalmazásában ezt követően az európai felhasználói kikapcsolhatják majd a For You és Live feedek mögött álló személyre szabott algoritmust – írja a Verge.

Az Európai Unió digitális szolgáltatásokról szóló törvénye (DSA) kimondja, hogy nem lehet minden felhasználót személyre szabott tartalmakkal bombázni, azok elfogadásáról az embereknek kell döntenie. A TikTok egyike annak a 19 vállalatnak, amelyek kötelesek megfelelni a DSA szabályainak, így a YouTube, az Instagram és a Twitter is hasonló változtatásokat kell, hogy eszközöljön.

Ha kikapcsolják a funkciót, a felhasználóknak a személyes érdeklődési körükön alapuló tartalmak helyett népszerű videókat fognak mutatni a régiójukból és a világ minden tájáról

— írja a TikTok közleményében. A Following és a Friends feedek alatt található videók időrendi sorrendben jelennek meg, ha a felhasználó nem a személyre szabott nézet mellett dönt.

További változás, hogy a 13 és 17 év közötti európai felhasználók számára automatikusan azok a tartalmak jelennek majd meg, amelyek nem személyre szabottak. A kínai gyártó egyelőre nem közölte a változtatások megjelenési dátumát, de elmondása szerint arra törekszik, hogy a DSA augusztus 28-i határidejéig teljesítse a kötelezettségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik