Tech

Földön kívüli technológiákról vallottak amerikai veteránok

Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ufóügyi, pontosabban azonosítatlan légi jelenségekről (UAP-k) szóló meghallgatást tartottak szerdán az Egyesült Államok Kongresszusában – írja az IFLScience. A Nemzetbiztonsági, Határ- és Külügyi Albizottság előtt három veterán is tanúskodott, megszólalásaikban nem emberi technológiákra utaltak.

Ryan Graves, a haditengerészet volt pilótája és David Fravor, a haditengerészet nyugalmazott parancsnoka arról beszélt, szükség van az UAP-észlelések jelentési rendszerének kidolgozására. David Grusch, az amerikai légierő volt hírszerzője forrásokra hivatkozva részletes beszámolót adott a lezuhant ufók helyszínein talált, potenciálisan nem emberi biológiai anyagokról.

A több mint két órán át tartó meghallgatáson a tanúk személyes tapasztalataikról és belső kormányzati forrásokból származó információikról számoltak be. Grusch a kormányzati pozíciójából való kilépése után idén kezdett el nyilvánosan beszélni az ufóhelyzetről. A veterán kijelentette, szilárd meggyőződése, hogy amerikai tisztviselők birtokában vannak UAP-k, és hogy tud azok pontos helyéről.

Jared Moskowitz demokrata képviselő kérdésére Grusch azt is elmondta, készített interjút olyan személyekkel, akik közvetlenül rendelkeznek nem ember alkotta repülő eszközökkel kapcsolatos ismeretekkel. Emellett az UAP-k becsapódási helyszíneiről származó biológiai anyagok visszaszerzéséről is beszámolt.

„Amennyiben úgy gondolja, hogy vannak lezuhant űrhajóink, ahogyan azt korábban állította, akkor megvannak-e azoknak a pilótáknak a holttestei, akik ezeket az űrhajókat vezették?” – tette fel a kérdést Nancy Mace republikánus képviselő. Grusch válaszában kifejtette: néhány esetben biológiai anyagokat is találtak, ezek nem emberi eredetűek voltak az azokról közvetlen információkkal bíró személyek szerint.

Sokan hallgatnak

Grusch a kihallgatása során végig óvatos volt, kiemelte, hogy a pontosabb információkat bizalmas keretek között tudná közölni. Amikor arról kérdezték, milyen retorziók érték leleplezései miatt, Grusch azt állította, mind szakmailag, mind személyesen szenvedett, és tud olyanokról, akiket fizikailag is bántottak, amiért megpróbálták feltárni az érintett technológiákat.

A volt hírszerző tanúvallomásokból származó ismereteket osztott meg, Graves és Fravor viszont maguk is láttak ufókat. Fravor a hírhedt, 2004-es észlelésnél volt jelen, amelyről korábban videót is közöltek, a veterán szerint az érintett objektum mozgása messze felülmúlta a mostani technológiánkat.

A szemtanú már régebben elmondta, hogy egy nagy, átlátszó gömböt látott, benne egy sötét kockával. Mint hozzátette, hasonló észlelések egy nyolcéves perióduson át többször történtek, és állítólag még ma is lehetnek bejelentések.

Graves becslése alapján a pilóták UAP-megfigyeléseinek mintegy 95 százalékát nem rögzítik a téma megbélyegzése miatt. A meghallgatáson elhangzott, hogy mind a hadsereg, mind a nyilvánosság számára olyan jelentési rendszert kellene létrehozni, amely lehetővé teszi az észlelések nyilvántartásba vételét és megosztását egy nyilvános adatbázisban.

A tanúk nemzetbiztonsági aggodalmaiknak is hangot adtak. Úgy vélekednek, hogy az ilyen esetek elhallgatása vagy bejelentésének elmulasztása miatt az amerikai kormányzatot az ország ellenségei kihasználhatják.

Kiemelt fotónkon David Grusch látható a meghallgatáson.

Kapcsolódó
Önteltség lenne azt hinni, hogy egyedül vagyunk az univerzumban
Avi Loeb, a Harvard Egyetem Csillagászati Tanszékének vezetője szerint 2017-ben egy idegen szerkezet haladhatott át a Naprendszeren. Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik