Tech

Földön kívüli technológiákról tanúskodhatnak amerikai veteránok

VICTOR HABBICK VISIONS/SCIENCE PHOTO LIBRARY / Getty Images
VICTOR HABBICK VISIONS/SCIENCE PHOTO LIBRARY / Getty Images

Történelmi ufóügyi meghallgatást tartanak július 26-án az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházában – írja a Space.com. Amerikában az utóbbi időkben ismét előtérbe került az ufókérdés, a titokzatos objektumokra hivatalosan már azonosítatlan légi jelenségekként (UAP) hivatkoznak. A döntéshozók elsősorban attól tartanak, hogy az észlelések hátterében idegen nemzetek technológiái állnak, igaz, egyesek a földön kívüli eredetet sem zárják ki.

A szerdai meghallgatást a Nemzetbiztonsági, Határ- és Külügyi Albizottság tartja.

Az eseményen volt amerikai katonai és hírszerzési alkalmazottak fognak tanúskodni, az érintettek azt állítják, kapcsolatba léptek a fizikával és az ismert repülési képességekkel dacoló objektumokkal, vagy megfigyelték a nem emberi intelligencia jeleit.

A meghallgatást élőben közvetítik majd magyar idő szerint délután 4-től.

A bizottság előtt két egykori haditengerészeti pilóta, Ryan Graves és David Fravor is meg fog jelenni. Mindketten láttak az amerikai katonai légtérben működő, nem hagyományosnak tűnő repülő eszközöket.

Meghallgatják továbbá David Grusch-t is, kitüntetett veterán, a Pentagon volt hírszerzője korábban azt állította, titkosított információkat kapott fedett programokról, amelyek ép és részben ép, nem ember alkotta gépekhez jutottak. Noha Grusch állításai a sajtó és a politikusok figyelmét is felkeltették, azok igen ellentmondásosak.

A Kongresszus egyes tagjai, köztük Tim Burchett képviselő célozgatott már rá, hogy van a nyilvánosság elől eltitkolt, az ufókra vonatkozó tudás. „Hiteles tanúkat hozunk be, akik nyilvános vallomást tehetnek, mert az amerikai nép megérdemli az igazságot. Végeztünk az eltussolással” – mondta a politikus a meghallgatással kapcsolatban.

„Amennyiben az UAP-k külföldi eszközök, akkor megfelelően kell reagálnunk. Ha az UAP-k továbbra is ellenállnak a hagyományos magyarázatoknak, akkor be kell fektetnünk a tudományos kutatásba” – vélekedik Graves.

2023 júniusában a NASA tartott már egy nyilvános ufóügyi meghallgatást. Áprilisban Sean M. Kirkpatrick, a Pentagon anomáliaügyi hivatalának igazgatója a Szenátus Fegyveres Szolgálatok Bizottsága előtt tett tanúvallomást, azt állítva, nincs meggyőző bizonyíték a földön kívüli tevékenységre, illetve arra, hogy az érintett objektumok dacolnának a fizika törvényeivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik