Tech

Lecserélik a Twitter logóját

CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP
CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Bemutatták a Twitter új logóját – írja a BBC. A cég tulajdonosa, Elon Musk vasárnap jelentette be, hogy megválnak a jól ismert, madaras emblémától, helyette pedig egy X lesz a vállalat jelképe. Az új logót már hétfőn bemutatta Linda Yaccarino, a Twittert is magába foglaló X Corp. vezérigazgatója.

A milliárdos vasárnap fejtette ki, hogy véleménye szerint már rég le kellett volna cserélni a közösségi oldal emblémáját.

Sajtóértesülések szerint Musk egy X nevű, több szolgáltatást összefűző szuperappot is ki akar fejlesztetni.

Yaccarino hétfőn azt írta, a Twitter óriási hatást gyakorolt kommunikációnkra, az X pedig ennél is tovább megy majd. A jól ismert madár neve egyébként Larry, a Twitter társalapítója, Biz Stone 2011-ben azt mondta, a logóval a Boston Celtics legendája, Larry Bird előtt tisztelegtek.

A Twitter Musk döntésére idén áprilisban rövid időre már lecserélte a jelképét, akkor a Dogecoin kriptovaluta kutyája lett az embléma. A cél a kriptovaluta értékének növelése lehetett.

Mióta Musk megvásárolta a Twittert, több botrány is kirobbant a cég körül. A közösségi platform mélyrepülésben van, már egyes részvényesek is elégedetlenek Musk magatartásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik