Tech

Kiakadtak a Tesla részvényesei Elon Musk miatt

A Tesla részvényeseinek egy csoportja azt szeretné, ha a vállalat igazgatótanácsa rávenné Elon Musk vezérigazgatót, hogy jobban koncentráljon az elektromosautó-autógyártó vezetésére – számol be a CNN.

A testületnek írt levélben a csoport azt állítja, hogy Musk nem fordít elég időt és figyelmet a vállalat előtt álló problémákra, köztük a fokozódó versenyre.

A részvényesek szerint Musk az olyan fontos kérdésekkel sem törődik, mint amilyenek a Teslánál kialakult rossz munkakörnyezetről szóló állítások. Musk a Tesla mellett többek között a Twittert, a SpaceX-et, a Boring Company-t és a Neuralinket is vezeti.

Carina Johansen / NTB / AFP

Az érintett csoport egyre inkább aggódik a Tesla irányítási problémái miatt. A levél aláírói között szerepel többek között az Amalgamated Bank szakszervezeti tulajdonú bank, valamint a Sisters of St. Joseph of Carondelet római katolikus női kongregáció. Az aláíró befektetők 1,5 milliárd dollár értékű részvényt birtokolnak, ez a Tesla-részvények jóval kevesebb mint 1 százaléka. Összehasonlításképpen: Musknak mintegy 118 milliárd dollár értékű részvénye van.

A csoport szerint Musk nem figyel eléggé a vállalatra, ez pedig gondokhoz vezet. „A Teslának olyan igazgatótanácsra van szüksége, amely biztosítja, hogy a vezérigazgató a kihívások kezelésére összpontosít” – áll a levélben. Az érintett befektetők azt írják, elvesztették a testület tagjai iránti bizalmukat.

Ivan Frishberg, az Amalgamated Bank fenntarthatósági vezetője szerint más befektetők is aggódnak a helyzet miatt. Mint kiemelte, a csoport nem támogatja Musk elmozdítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik