Tech

Végre itthon is elérhető az Instagram régóta várt funkciója

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Sokáig Magyarország volt azon kevés országok egyike, ahol nem volt elérhető az Instagram Music, ez azonban megváltozott, mától ugyanis széles körben elérhetővé vált a felület a hazai felhasználóknak. A funkció A történeted fülre kattintva érhető el, a hangjegy ikon alatt.

A külföldi ismerősök sztorijait pörgetve tehát végre nem az ugrik majd fel a magyar felhasználók előtt, hogy az „Instagram Music ebben a régióban nem elérhető”, hanem egyszerűen csak megszólal a történetekhez párosított zene.

A fenti üzenet hosszú ideje frusztrálja a hazai felhasználókat, főleg hogy külföldi utazás során simán elérhető volt a funkció. A korlátozás oka eddig az volt, hogy a Meta nem szolgáltatott részletes adatokat a hazai jogkezelő Artisjus felé, így a félreértések elkerülése miatt inkább teljes egészében blokkolták a Meta zenei szolgáltatásait, köztük ezt is.

Mint arról tavaly decemberben beszámoltunk, az Instagram Music hazai bevezetése előtt azután hárult el hivatalosan is minden akadály, hogy a magyar jogkezelő Artisjus és francia megfelelője, a Sacem együttműködési megállapodást kötött. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Artisjus által képviselt magyar előadók is nagyobb elérésre tehetnek szert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik