Tech

Ezek az alkalmazások tönkretehetik a mobilját

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A technológia elképesztő mértékben fejlődik az utóbbi években, azonban még napjainkban is vannak olyan kietlenebb helyek, ahol előfordul, hogy nincs térerő. Bár vannak alkalmazások, amik azt ígérik, hogy egy kisebb összegért felerősítik a térerőt, ezeknek nem érdemes bedőlni – írja a SlashGear.

Ma már szinte mindenre van egy applikációnk, így sokan a telefon újraindítása, a SIM-kártya kivétele és behelyezése, vagy a nagyobb térerővel bíró hely felkeresése helyett is alkalmazásokat vesznek igénybe. Ám azok a programok, amelyek azt állítják, mesterségesen képesek növelni a mobiljelet, gyakran csak átverésre szolgálnak:

lassítják a telefont és lemerítik az akkumulátort.

Alapvetően a mobilszolgáltatás elérhetőségét a jel technikai korlátjai, a minket körülvevő környezet és a készülék képességei határozzák meg. Azt, hogy a legközelebbi mobiltorony milyen messze van, milyen a teljesítménye, és milyen jelet sugároz (2G/3G/4G/5G),  egy app nem tudja megváltoztatni, ahogy a környezeti adottságokat sem.

Így csak a telefonon belül variálhat, ám az antenna erőssége nem állítható opció, csupán abba szólhatunk bele, milyen legyen a kimenő jel teljesítménye és, hogy milyen gyakran keressen új bejövő jelet. Ez viszont megbolygathatja a gyártó által meghatározott belső energia- és hőszabályozást, ami akár a telefon túlmelegedéséhez, gyors lemerüléséhez is vezethet.

Nem véletlen tehát, hogy a készülék felmelegszik, és az akkumulátor élettartama is csökken, ha olyan területen tartózkodik, ahol rossz a vétel. A telefon így próbálja növelni a kimenő jel teljesítményét, és más tornyokat keresni a kapcsolat helyreállításának reményében. Vannak azonban olyan appok, amelyek megmutatják, hol vannak a közelben adótornyok, így érdemes inkább ezeket használni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik