Tech

Működő Pac-Man játékgépet épített a LEGO

LEGO Csoport
LEGO Csoport
A legendás Pac-Man masina kockaverziója mozog, világít, és júniustól bárki megveheti.

Idén május 22-én 43 éve, hogy a Bandai Namco elvégezte az első fókusztesztet a Pac-Man arcade játékgéppel, és néhány szerencsés a világon először próbálhatta ki a mára legendássá vált videójátékot. Ezen dátum tiszteletére a LEGO ma bejelentette, hogy június 4-én érkezik az eredeti gép által ihletett, 10323-as kódszámú Pac-Man Arcade Machine Set, amiből a legendás masina mozgó alkatrészeket is tartalmazó kockaverziója lesz megépíthető.

A készlet 2650 alkatrészt tartalmaz, a formája azonnal felismerhető, de a legjobb az egészben, hogy a dán játékgyártó tervezői egy olyan építőjátékot alkottak, ami a Nintendo NES szetthez hasonlóan nemcsak csinos dísz, de részben visszaadja a játékélményt is. Ennek megfelelően a játékgép oldalán most is helyet kapott egy kar, amit forgatva a „kijelzőn” mozog Pac-Man és a szellemek figurája, a masina tetején is forognak az ikonikus figurák, sőt található rajta egy gomb, amit megnyomva egy világító alkatrész megmutatja a pénzbedobó nyílás helyét.

A készlet mellé ráadásul tartozik egy minifigura méretű arcade gép is, egy játékos figurájával kiegészítve, ami akár el is rejthető a gép belsejében – a hátlap ugyanis bármikor lepattintható, és van hely az apróbb kiegészítőknek. A szett megépítve 32 cm magas, 25 cm széles és 17 cm mély, megvásárolni pedig június 4-étől lehet világszerte, így Magyarországon is. Az ára Európában 270 euró, itthon pedig 114 990 forintot kell majd érte fizetni.

LEGO Csoport Minden ott van, ami az eredeti játékgépen is helyet kapott.
Kapcsolódó
A legmenőbb LEGO-készletek
A LEGO az elmúlt években jó pár olyan készletet dobott piacra, amit kifejezetten a felnőtt építőknek szánnak. Ezek közül szemezgettünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik