Tech

Átlagon felüli hangzást és zajszűrést ígér a Technics két új fülhallgatója

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A Technics a Sony babérjaira tör a frissen bejelenetett zajszűrős fülhallgatóival.

A japán Technics május 18-án jelentette be legújabb true wireless (TWS) fülhallgatóit, a csúcskategóriás EAH-AZ80, és a valamivel olcsóbb EAH-AZ60M2 kódnevű modelleket, amik a magasabb árfekvésű prémium kategóriát erősítik, cserébe viszont tényleg kiváló hangzást, nagy felbontású (Hi-Res) hangminőséget, LDAC-támogatást, átlagon felüli zajszűrést és egy olyan speciális funkciót biztosítanak, ami még ideálisnak nem nevezhető körülmények között is tiszta beszédhangot biztosít telefonálás vagy online értekezlet lebonyolítása közben.

Mindkét fülhallgató szár nélküli dizájnt kapott, amit a gyártó szerint jelentősen átterveztek a hasonló elv mentén készült korábbi modellek óta, hogy a viselésük hosszú távon még kényelmesebb legyen. A méret ugyanakkor az EAH-AZ80 esetében láthatóan nőtt az általunk tesztelt EAH-AZ40 variánshoz képest, így bár a fülünkből lefelé ugyan nem lóg ki semmi, de vízszintes irányba valamivel nagyobb a kiterjedése a fülesnek, mint például egy Galaxy Buds esetében. Ennek persze oka van: az EAH-AZ80 vadonatúj, 10 mm-es alumínium membránokat kapott, amik a gyártó szerint minden korábbinál jobb hangminőséget eredményeznek.

Technics Technics EAH-AZ80, fekete színben.

A két frissen bejelentett modell között amúgy ez a lényegi különbség: a EAH-AZ60M2 nem kapta meg ezt a fejlesztést, cserébe közel 30 ezer forinttal olcsóbban vihető haza, mint a nagytestvére.

Amiben viszont mindkét eszköz megegyezik, hogy adott a Sony megoldásával vetekvő aktív zajszűrés (ANC), a két módot kínáló és testreszabható Ambient mód, a négy mikrofon segítségével tiszta beszédhangot biztosító JustMyVoice technológia, a kedvünk szerint módosítható érintésérzékeny felületek a jobb és bal fülesnél, és az LDAC kodek támogatása –

tehát akár 96 kHz/24 bit minőség is elérhető ezen két eszközzel.

A fülhallgatók bölcsője természetesen USB-C porton keresztül tölthető, de támogatott a Qi vezeték nélküli töltés is, a fülünkbe helyezhető egységek pedig megkapták az IPX4 szabvány szerinti, fröccsenő víz elleni védelmet, illetve tudják a multipoint támogatást és egyszerre akár három eszközhöz (pl. telefon, tablet és laptop) is csatlakozhatnak – hogy aztán kényelmesen átválthassunk arra, amelyikkel éppen használni kívánjuk a fülesünket. A hangzás és a legtöbb funkció pedig szokás szerint variálható a Technics Audio Connect alkalmazásban.

Ami az üzemidőtt illeti, a Technics ígérete szerint mindkét modell 7,5 óra zenelejátszást biztosít zajszűrés nélkül (a bölcső 25 órára elegendő energiát biztosít), az ANC-t bekapcsolva 7 órát kapunk (bölcsővel: 24 óra), és 4 órát, ha a folyamatosan hívásban vagyunk, zajszűréssel, a tisztább beszédhangot eredményező JustMyVoice funkciót bekapcsolva (bölcsővel: 13,5 óra).

Technics A valamivel kisebb EAH-AZ60M2. szintén fekete színben.

A fülhallgatók mellé a gyártó összesen hét pár szilikonharangot csomagolt, XXS-től XL méretig, az EAH-AZ80 pedig fekete és ezüst színekben lesz elérhető, míg az EAH-AZ60M2 ezen árnyalatok mellé kék kivitelben is választható lesz. Ami pedig az árat illeti, prémium fülhallgatókról lévén szó, alaposan bele kell értük nyúlni a pénztárcába: a csúcsmodell itthon 117 999 forintos áron kerül forgalomba, míg az olcsóbb variáns ára 89 999 forint.

Az EAH-AZ80 variáns már a bejelentés előtt megérkezett a szerkesztőségünkbe, így hamarosan alapos tesztben tudjuk megválaszolni, hogy a füles megéri-e az érte kért nem csekély összeget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik