Tech

Fontos funkció érkezik a Samsung okosóráira

A Galaxy Watch-széria egyes modelljei megkapják a szabálytalan szívritmust jelző funkciót.

A szabálytalan szívritmus érzékelése és jelzése ugyan nem újdonság az okosórák világában, de a Samsung-féle Galaxy Watch eszközök nem rendelkeznek ezzel a funkcióval (miközben a pulzus- és vérnyomásmérés, illetve az EKG már nem ismeretlen például a Galaxy Watch5 Pro számára).

Ez változik meg idén, hiszen a dél-koreai gyártó bejelentette, hogy az One UI 5 Watch szoftver már tudni fogja ezt a lehetőséget. A szoftver először a – várhatóan nyáron bemutatkozó – Galaxy Watch6 okosórákon lesz elérhető, ugyanakkor a Samsung ígéri, hogy az operációs rendszer ezen verziója idővel elérhető lesz a korábbi (Galaxy Watch4 és Watch5) modellekre is.

Az Irregular Heart Rhythm Notification (IHRN) funkció a kompatibilis okosórák BioActive szenzorával, magától figyeli a szívritmust, méghozzá folyamatosan, tehát nem lesz szükség semmilyen extra teendőre, mint a vérnyomás vagy az EKG esetén. Amennyiben a szenzor szabálytalan szívritmust érzékel, azt értesítés fomájában jelzi a felhasználó számára, kiemelve, hogy érdemes lehet készíteni egy EKG-t, hogy fény derülhessen egy esetleges pitvarfibrillációra.

Samsung Így fog kinézni a szabálytalan szívritmus jelzése a Samsung okosóráin.

Azt ugyanakkor érdemes tudni, hogy a szabálytalan szívritmust jelző megoldást egyelőre csak az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala hagyta jóvá, így megjelenéskor jó eséllyel csak az USA-ban lesz elérhető a funkció, ugyanakkor némi csúszást követően jó eséllyel az európai felhasználók számára is elérhető lesz majd az újdonság.

Kapcsolódó
Visszakaphatja kedvelt funkcióját a Samsung népszerű okosórája
Visszatérhet a forgatható lünetta a Galaxy Watch6 több verziójára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik