Tech

Keményen visszavágott a Microsoft vezetője a briteknek

Rita Franca / NurPhoto via AFP
Rita Franca / NurPhoto via AFP

Mint arról szerdán beszámoltunk, a brit kormány a verseny- és piacfelügyeleti hatóságának (CMA) döntése alapján bejelentette: nem engedélyezi a Microsoftnak, hogy megvásárolja az Activisiont, a világ egyik legnagyobb videójáték-fejlesztőjét. Ugyan a Microsoft rögtön a bejelentés után közölte, hogy fellebbez a döntés ellen, a csörtének itt még nem volt vége, a cég vezetője ugyanis kemény válasszal reagált csütörtökön – írja az MTI.

Brad Smith, a Microsoft elnöke a BBC brit televíziónak nyilatkozva elmondta: a CMA döntése rossz az Egyesült Királyság számára, mivel éppen az innovációt és a beruházásokat riasztja el a brit gazdaságból, és így hatása messze túlmutat a Microsofton vagy az adott akvizíciós szándékon.

A techcég vezetője szerint a brit piacfelügyelet határozata valószínűleg a Microsoft négy évtizedes brit jelenlétének legsötétebb napját jelenti.

A cégvezető szerint a cég bizalma végleg megingott abban, hogy az Egyesült Királyságban vannak lehetőségek a technológiai cégek növekedésére. Smith közölte, a brit versenyhatósági döntésének egyértelmű üzenete az, hogy az Európai Unió vonzóbb helyszín az üzleti vállalkozások számára, mint az Egyesült Királyság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik