Tech

Döbbenetesen vékony és könnyű az Asus új laptopja

Asus
Asus
Közben olyan masszív, hogy még katonai minősítést is kapott.

Az Asus április 20-án mutatta be a méltán népszerű Zenbook termékcsaládjának legújabb tagját, a 2023-as Zenbook S 13 OLED modellt, aminek az egyik legnagyobb erénye, hogy becsukott állapotban mindössze 1 cm vastag és súlya is alig van, hiszen a gép mindössze 1 kg.

Mindez ugyanakkor nem jelent kompromisszumokat a teljesítményt illetően, hiszen a fém burkolat alatt már 13. generációs Intel Core i5/i7 processzor található (i7-1355U vagy i5-1335U), amihez akár 32 GB DDR5 memória és 1 TB PCIe 4.0 x4 SSD is kérhető. Dedikált grafikus mag ugyan nincsen, de ez mégis csak egy ultrabook, amit nem játékra terveztek. Adott ugyanakkor a Wi-Fi 6E kapcsolat és portokban sincs hiány, hiszen két Thunderbolt 4 csatlakozó, HDMI és hagyományos USB-A is várja a felhasználókat. A 63 wattórás akkumulátorral akár 14 órás üzemidő is elérhető, és természetesen nem hiányzik a Type-C porton történő töltés lehetősége sem.

Asus Asus Zenbook S 13 OLED

Fontos praktikum továbbá, hogy a laptopot finoman megemelő zsanér most sem hiányzik (ami kényelem és hűtés szempontjából sem elhanyagolható), a fedlap ráadásul akár 180 fokban kinyitható. A kijelző Asus Lumina OLED, akár 550 nites fényerővel, gyors válaszidővel és Pantone, illetve Dolby Vision hitelesítéssel. Bár a gép elsőre törékenynek tűnhet, de a fém burkolat elég strapabíró, annyira, hogy a laptop megkapta a MIL-STD-810H minősítést is. Érdemes még kiemelni, hogy a gyártó a fenntarthatóságra is figyel: a gép számos eleme 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készült, akár csak a csomagolás, ami még laptoptámaszként is használható.

Mindennek persze ára van, meglehetősen borsos, már csak azért is, mert hazánkban kezdetben csak a Core i7-es változat lesz elérhető, méghozzá 650 000 forint körüli árcédulával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik