Tech

A Google kiadta az Android 14 első verzióját

Joan Cros / NurPhoto via AFP
Joan Cros / NurPhoto via AFP

A Google idén augusztusban adta ki az Android legújabb verzióját, az Android 13-at, és ha a vállalat tartja a megszokott ütemtervet, idén augusztusban már be is mutatkozhat a 14-es verzió. A friss operációs rendszer általános bevezetés előtt négy nyilvános bétaverzió várható idén a cégtől, amelyek közül az első már elérhetővé is vált, igaz nem minden készüléken – írja a TechCrunch.

Az első próbaverziót jelenleg csak azok tudják kipróbálni, akiknek Google Pixel készülékük van, ezek közül a minimum követelmény a 2020 novemberében bemutatott Pixel 4a 5G.

Érdemes azonban kiemelni, hogy ez még csak egy bétaverzió, így a rendszer még közel sem stabil: bármikor összeomolhat, bizonyos feladatoknál pedig hibajelzést adhat.

A szakértők szerint egyelőre nincs túl sok újdonság az Android 14 felhasználói felületén, mindössze két friss opciót említettek meg. Az egyik egy fejlesztőknek szánt eszköz, amivel egyszerűbbé vált az alkalmazások és a szolgáltatások közti adatmegosztást. A másik egy újfajta Vissza nyíl, ami a Google szerint jobb navigációs élményt biztosít majd.

A jövő hónapban megrendezésre kerülő Google I/O eseményen bizonyára több információt fogunk hallani az operációs rendszer újdonságairól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik