Tech

Megérkezett a PC-s The Last of Us első javítása

Naughty Dog
Naughty Dog

Március 28-án megjelent a The Last of Us Part I számítógépes portja, amit jelentős várakozás övezett, a tavaly bemutatkozott PS5-ös változat PC-s átirata azonban nem sikerült valami jól. A Naughty Dog a rajongók felháborodására reagálva két nappal az eredeti megjelenés után már közzé is tette az első javítást – írja a GamesRadar.

A botrány kirobbanásakor a fejlesztőcég egyből jelezte: prioritásként kezelik a hibajavításokat tartalmazó frissítések elkészítését. A portért felelős fejlesztőcsapatok és a Sony kiadó ugyanakkor már tudhattak a problémákról, ugyanis a korábbi gyakorlattal ellentétben a játék tesztverzióját csak a megjelenés napján küldték ki az újságíróknak, jó eséllyel azért, hogy megelőzzék a negatív híreket a debütálás előtt.

Március 30-án, mindössze két nappal az eredeti megjelenés után meg is érkezett az első javítás a játékhoz. A fejlesztőcég szerint a hotfix elsősorban stabilitással és teljesítménnyel kapcsolatos javításokat tartalmaz, néhány egyéb kisebb foltozás mellett. A gyakori összeomlások, a kamera- és egérzavarok, valamint a grafika gyenge renderelését okozó shader-problémák is részben orvosolva lettek, azonban a hotfix csak egy gyors megoldás, így hamarosan további javításokra lehet számítani.

A Naughty Dog oldalán jelezni is lehet, ha problémánk lenne a játékkal, és akár a hotfix miatt felmerülő új panaszokat is érdemes lehet eljuttatni a fejlesztőkhöz.

The Last of Us Part I (PlayStation 5) játékteszt
Kilenc év után is úgy szippant be a The Last of Us, mintha sosem játszottam volna vele
A legendás játék újrakiadása ugyanúgy a kijelző elé szegezett, mint az első alkalommal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik