Tech

Elindult az Apple Music Classical

Apple
Apple
Egyszerűbbé válik a klasszikus zenéért rajongók élete - egyelőre csak Apple eszközökön.

A korábbi ígéreteknek megfelelően március 28-án elindult az Apple második kifejezetten zenére fókuszáló streaming szolgáltatása, az Apple Music Classical, ami – a nevéhez méltóan – a klasszikus zenére koncentrál, nagyban megkönnyítve a műfaj kedvelőinek életét.

Az alkalmazás első körben iPhone és iPad készülékekre tölthető le (iOS 15.4 vagy ennél frissebb operációs rendszer szükséges hozzá), de valamikor a jövőben várható az androidos változat is. Az új alkalmazás nem feltétlenül igényel új előfizetést, az Apple Music és Apple One előfizetők automatikusan hozzáférnek a több, mint ötmilliós tartalomhoz.

A katalógus jelentős része 192 kHz / 24 bit veszteségmentes formátumban streamelhető, és rengeteg zenemű elérhető (térhatású) spatial audio formátumban is.

Az Apple Music Classical lényege, hogy a klasszikus zenék összetett metaadatainak támogatására tervezték, ezáltal az elérhető zeneművek sokkal egyszerűbben és részletesebben kereshetőek, ami szükséges is a jóval összetettebb adatstruktúra miatt. Az új alkalmazás alapját az Apple által felvárásolt holland Primephonic klasszikus zenei szolgáltatás adja.

Kapcsolódó
Önmagát védheti az Apple csodatelefonja
Érdekes szabadalmat nyújtott be az Apple március közepén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik