Tech

Már márciusban elindul az Apple új zenés szolgáltatása

Apple
Apple
Klasszikus zenére fókuszáló Apple Music Classical március 28-tól lesz elérhető.

Két évnyi pletykálás után az Apple március 9-én hivatalosan is bejelentette, hogy elindítja új szolgáltatását, az Apple Music Classical alkalmazást, ami már „elő is rendelhető” az App Store-ból. Ahogy arra a név is utal, ez egy, az Apple Musichoz hasonló streaming platform lesz, ami kizárólag a komolyzenére koncentrál. Az Apple One és Apple Music előfizetők extra kölktség nélkül használhatják a a szolgáltatást, aminek a minimum rendszerkövetelménye iOS 15.4, és érdemes tudni, hogy az alkalmazás első körben csak iPhone és iPad modellekre lesz elérhető.

Az ötmillió felvétellel induló felhozatal kereshető lesz zeneszerző, opusszám, karmester, zenekar, élő variáció és tétel alapján is, illetve információkban sem lesz hiány: már a startot követően részletes leírások várják a felhasználókat a zeneszerzőkről és a művekről egyaránt.

Apple

Az alkalmazásban a kezdésnek elérhető legmagasabb minőség 192 kHz / 24 bit (letöltésre egyelőre nem lesz lehetőség), Spatial Audio és a Dolby térhangzás támogatással – már ha rendelkezünk ezen formátumok megszólaltatására alkalmas eszközzel. A szolgáltatás minden olyan régióban elérhetővé válik, ahol már bevezették az Apple Musicot (így hazánkban is), ez alól mindössze Oroszország, Kína, Japán, Korea, Tajvan, Törökország, Afganisztán és Pakisztán kivétel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik