Tech

Harsány színek helyett az unalmas mobilokra buknak a magyarok

Apple
Apple
Jobban megy a fekete és a szürke, mint a rózsaarany.

Hiába kerülnek ugyanannyiba, a felújított okostelefonok piacán az élénk színű készülékeknél jóval kelendőbbek a visszafogott, jellemzően fekete-, szürke-, és ezüst árnyalatú készülékek. A hazánkban tavaly ősszel indult piactér a nemzetközi nőnap alkalmából vizsgálta meg, mennyire fontos a hazai vásárlóknak az okostelefonok egyedi kinézete.

Mivel ma már nemtől, kortól függetlenül a legtöbb ember mindennapjainak részét képezi egy okostelefon, olyan klasszikus „női” mobilokkal, amikkel a kétezres évek elején próbálkoztak a gyártók, ma már nem találkozhatunk, gyakorlatilag mindegyik modell uniszex kivitelű.

Ugyanakkor továbbra is léteznek olyan készülékek, amik valamely jellemzőjük okán egy tipikus okostelefonnál praktikusabban használhatók női felhasználók számára: például a iPhone SE telefon 2020-as kiadása, ami a kompakt méret mellett modern hardverrel rendelkezik – nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb készülék a Rejoynál.

Bár a felújított okostelefonokat forgalmazó piactéren színtől függetlenül ugyanannyiba kerülnek az azonos típusú és felszereltségű mobilok ( az árat az állapot befolyásolja), a magyar vásárlók a leginkább mégis a visszafogott (fekete-, szürke- vagy ezüst) készülékeket keresik. Pedig a legtöbb mobil ennél izgalmasabb színekben is elérhető, a zöld, lila, kéktől kezdve egészen a rózsaaranyig.

Érdekesség, hogy a kompakt méretű hagyományos okostelefonok mellett a hajlítható kijelzős telefonok lehetnek még érdekesek kimondottan női felhasználók számára, hiszen az úgynvezett flip modellek a speciális kivitelük révén a zsebben, kis méretű retikülben is könnyebben hordozhatók, mint az egyre nagyobb kijelzővel szerelt hagyományos okostelefonok.

A Rejoynál arra számítunk, hogy az összehajtható kijelzős telefonok aránya az idei évtől kezdve jelentősen növekedni fog, hiszen a prémium árkategóriás készülékekből sok hazai ügyfél számára a Samsung Galaxy Fold és Galaxy Flip készülékek beszerzésére  az egyetlen megfizethető alternatíva a felújított példányt beszerzése lesz

– kommentálta napjaink mobiltrendjeit Blaumann Bence, a Rejoy ügyvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik