Tech

Jönnek az 5 perc alatt nulláról maximumra tölthető telefonok

Xiaomi
Xiaomi
A Xiaomi már demózta a 300 wattos gyorstöltést.

A mobilgyártók bajban vannak: nemcsak azért, mert sosem látott mélységbe zuhant tavaly az értékesítés, de azért is, mert az okostelefonok frontján elhalt az igazi innováció, nincsenek már igazán különleges készülékek, minden az egymást leköröző számháborúról szól. Napjainkban az egyre nagyobb kamera (épp a 200 megapixel a menő) és az egyre gyorsabb töltés az a funkció, amiben egymást próbálják legyűrni a különböző cégek.

Utóbbi fronton most épp a kínai Realme és a Xiaomi-féle Redmi állnak az első helyen, hiszen mindkét gyártó rendelkezik olyan telefonnal (Realme GT Neo5, Redmi Note 12 Discovery), ami 200 watt feletti teljesítménnyel képes tölteni az akkumulátort. A csúcstartó a Realme 240 wattal, és mögött ott a Redmi 210 wattal – ez a teljesítmény mindkét készülék esetén azt eredményezi, hogy kevesebb, mint tíz perc alatt nulláról száz százalékra tölthető a mobilban lévő telep.

A Redmi márkát birtokló Xiaomi viszont nem akar a második helyen maradni, így az idei Mobile World Congress (MWC) szakkiállítás apropóján már demózták a technológiát, ami elméletileg 300 wattos teljesítményre képes – mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindössze 5 perc alatt maximumra tölthető egy teljesen lemerült 4100 milliamperórás akkumulátor.

A gyártó egy átalakított Redmi Note 12 Discovery készülékbe építette bele a rekorddöntő villámtöltését, és bár ez a modell kereskedelmi forgalomban még nem kapható (és ebben a formában nem is lesz jó eséllyel), de szinte biztos, hogy nem kell sok időnek eltelnie, mire megjelennek az első olyan telefonok, amiknél az aksi tényleg öt perc alatt feltölthető lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik