Tech

Rengeteg országban árat csökkent a Netflix, Magyarország kimarad

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A héten több mint 100 országban csökkentette a Netflix az előfizetési árait, azonban Magyarország kimaradt a kedvezményezettek közül. A streamingóriás azután döntött az árcsökkentés mellett, hogy a globális infláció, és az egyre telítettebb streamingpiac következtében sokan elkezdték újragondolni előfizetési szokásaikat – írja a TechCrunch.

Az árcsökkentés Észak-Amerika kivételével szinte az összes kontinenst érinti, a közép-kelet-európai blokk tagjai közül Horvátországot, Boszniát és Montenegrót is. Az európai rekordinflációval küzdő Magyarország azonban kimaradt a sorból. Az Ampere Analisys szerint az árcsökkentés mértéke 20 és 60 százalék között mozog.

Az elemző cég becslése szerint a kedvezmény a Netflix előfizetői bázisának több mint 4 százalékát érinti, ami több mint 10 millió embert jelent.

Az infláció mellett az is állhat az okok mögött, hogy a streamingóriás több országban is elkezdte a nem egy háztartásban élők fiókjai közötti jelszómegosztás felszámolását. A Netflix egyelőre csak teszteli a lehetőséget, azonban Európa több országában, így Portugáliában és Spanyolországban is elkezdtek túlszámlázni az érintett felhasználóknak. A jelszómegosztás korlátozásáról egyelőre viszonylag keveset tudni, az alábbi cikkben azonban összefoglaltuk az eddigi tudnivalókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik